24 mei 2020

De lente is in volle gang en voor we het weten is het zomer! Corona of niet, een goede bikini is toch wel fijn om te hebben. Net voordat we naar Mexico gingen ben ik op onderzoek gegaan naar duurzame bikini merken. Ik wilde namelijk een nieuwe bikini (mijn oude is letterlijk helemaal doorgesleten) en wel van een ethisch merk. Na een zoektocht en wat navragen kwam ik bij deze mooie duurzame bikini merken uit.

Bekijk hier meer van onze favoriete duurzame en vegan merken.

5 x duurzame bikini merken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

AYA Label

Dit Amsterdamse merk leerde ik via Instagram kennen. Ze hebben heel mooie duurzame bikin’s en badpakken. Je bestelt het bikini broekje en de top apart, dus zo kun je zelf een setje samenstellen.

De badkleding van AYA Label wordt gemaakt van ECONYL® polyamide vezels. Dit is een nylonvezel gemaakt van oude visnetten en ander nylonafval.

Een voordelen van deze gerecyclede materialen is dat ze twee keer beter bestand zijn tegen chloor, zonnebrandcrèmes en oliën. Zo kun je dus langer met je bikini of badpak doen.

OHOY swim

OHOY swim komt uit Scandinavie en heeft ook een minimalistiche en Scandanavische look. Alle badkleding wordt gemaakt met 100% ECONYL®-garen. Afkomstig van afgedankte nylon, inclusief visnetten die uit de zee zijn verzameld.

Al onze productie gebeurt in een kleine familiebedrijf in Sri Lanka, en het team van OHOY swim heeft nauw contact met de fabrieken en de werkers om te waarborgen dat de werkomstandigheden zijn zoals ze moeten zijn. Ook tof aan dit merk is dat 1% van de OHOY-verkoop wordt gedoneerd aan het Healthy Seas-initiatief dat helpt om dwalende visnetten uit de zeeën te halen.

Ecoalf

Uiteraard zijn er naast dames ook heren die er goed uit willen zien in hun badkleding en met een goed geweten op het strand kunnen liggen. Ecoalf maakt zwembroeken voor mannen. De zwembroeken zijn gemaakt van gerecycled materiaal die door 165 Spaanse vissersboten van de zeebodem wordt gehaald. De plastic flessen die worden verzamelt door de vissersboten worden gebruikt om garen mee te maken. Naast zwemkleding heeft Ecoalf heel veel andere kleding, waaronder ook yogakleding.

Augustine Amsterdam

De badpak met de perfecte fit, maar dan wel op een duurzame manier geproduceerd. Dat is hoe Augustine Amsterdam is ontstaan. Bij dit Amsterdamse merk staat transparantie voorop. Ook alle badkleding van Augustine is gemaakt met ECONYL-garen, een 100% gerecycled nylon garen dat is verkregen uit nylonafval. Oude nylon visnetten worden gerecycled, verwerkt in Slovenië (Ajdovscina en Ljubljana) om zo een duurzaam en hoogwaardig nylon garen te creëren. Naast badpakken heeft Augustine Amsterdam ook duurzame bikini’s.

Patagonia

Wij houden van Patagonia. Dit activistische merk staat echt voor duurzaamheid. Wat ons betreft kunnen veel andere merken een voorbeeld nemen aan de aanpak van Patagonia. En dit merk heeft dus ook badpakken, bikin’s en daarnaast ook zwembroeken voor heren. Patagonia ken je misschien als outdoormerk, maar de collectie zwemkleding is echt niet alleen sportief. Er zitten ook wat casual stukken tussen.

Ook op zoek naar duurzaam ondergoed? Probeer dan Organic Basics. Wij mogen je 10% korting geven op hun fijne collecties.

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Advertentie

Bol.com Algemeen

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
De lente is in volle gang en voor we het weten is het zomer! Corona...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
De lente is in volle gang en voor we het weten is het zomer! Corona...
Vegan food hacks
01/11
De lente is in volle gang en voor we het weten is het zomer! Corona...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op