Wij kopen zoveel mogelijk kleding tweedehands, omdat we geloven dat dit de meest duurzame optie is. Er zijn echter producten die niet tweedehands te krijgen zijn of die niet zo fris zijn om tweedehands te kopen. 😉 Bijvoorbeeld als het gaat om ondergoed. In dat geval kopen we nieuwe producten van een merk dat duurzaamheid, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden echt serieus neemt. Organic Basics uit Denemarken is zo’n merk. In dit artikel vertellen we je hoe dit merk zich onderscheidt en wat onze ervaring is met hun producten.

Ontvang 10% korting op alles in de Organic Basics webshop met de kortingscode VETJEOBC6.

Ondergoed dat lang mee gaat

De bedenkers van Organic Basics merkten dat veel ondergoed van slechte kwaliteit is en dat merken duurzaamheid totaal onbelangrijk vinden. Ze dachten dit zelf veel beter te kunnen en zijn toen begonnen met het produceren van duurzaam ondergoed. Van goede kwaliteit en met een lange levensduur. Ondertussen verkopen ze ondergoed, t-shirts, hemdjes, BH’s, sokken en andere basics.

Organic Basics

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC6

Het productieproces van Organic Basics

Organic Basics gebruikt een combinatie van gerecyclede en biologische grondstoffen voor het maken van hun producten. Ze werken samen met verschillende Europese fabrieken, waar de garen en stoffen worden gemaakt. En weer andere fabrieken waar de eindproducten gemaakt en verzonden worden. Bij al deze fabrieken is er extra focus op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Op de website van Organic Basics kun je precies zien welke fabrieken dit zijn, waar ze staan en wat voor certificering en arbeidsvoorwaarden ze hebben.

Ben je op zoek naar meer duurzame en vegan merken? Check dan onze vegan shop tips.

Waar zijn de producten van gemaakt?

Er wordt onder andere biologisch katoen, gerecycled nylon en TENCEL™ Lyocell gebruikt. Dat laatste is een stof gemaakt van houtpulp van (Eucalyptus) bomen. Het produceren hiervan vergt een stuk minder land en water. Daarnaast genereert het productieproces minder CO2-uitstoot dan bijvoorbeeld katoen. Wil je meer weten 0ver het productieproces en de gebruikte grondstoffen? Check dan de impact index van Organic Basics.

Let op dat er van de SilverTech Active Socks een variant is gemaakt van gerecyclede wol. Daarnaast komen er binnenkort nieuwe producten, gemaakt van kasjmier wol. Deze lijn zal ‘cashmere’ in de naam hebben. Hoewel deze wol dus 100% gerecycled is, is het niet vegan. Wij raden deze producten dan ook niet aan en zullen ze zelf niet kopen. Op de website van Organic Basics kun je bij alle producten, onder het tabje ‘Metarial & Care’, duidelijk zien waar het van gemaakt is.

Ondergoed dat je maar een keer per week hoeft te wassen

Dit klinkt misschien een beetje vies, maar het is toch echt waar. Organic Basics heeft verschillende producten in hun zogenaamde SilverTech™ lijn uitgebracht. Deze producten zijn bewerkt met ‘zilver zout’ of wel zilverchloride. Dit zorgt ervoor dat tot 99% van alle bacteriën dood gaan. En dat gaat weer vieze geurtjes tegen. Hierdoor hoef je je boxershort of BH minder vaak te wassen. En, zoals wij ontdekten in het boek Dit is een Goede Gids van Marieke Eyskoot, is het wassen van kleding erg slecht voor het milieu. Minder wassen is dus alleen maar goed!

Wij hebben uiteindelijk getest of SilverTech™ echt werkt. Lees verder om er achter te komen! 😉

Vegan Lingerie

Onze ervaring met Organic Basics

Thera heeft de SilverTech™ BH uitgeprobeerd en ik (Tristan) twee soorten boxershorts. De ‘normale’ en de SilverTech™ variant. De boxershorts zitten erg lekker en je voelt duidelijk dat het van hoge kwaliteit is. Ook de BH biedt veel ondersteuning en is van goede kwaliteit, al moet Thera wel wennen aan de kruisbandjes.

Dan de grote test, werkt die SilverTech™ boxershort echt? Zoals iedereen (vermoed ik?) trek ik normaal gesproken iedere dag een schone boxershort aan. Ik was erg benieuwd na hoeveel dagen ik deze boxershort in de was zou gooien en had er niet veel vertrouwen in. Maar tot mijn verbazing werkte het best goed. Na de eerste dag rook de boxershort nog steeds alsof ie net uit de was kwam. Nog een dag later rook hij neutraal en stonk het nog steeds niet. Uiteindelijk heb ik hem na vier dagen in de was gedaan. Het is alleen nog de vraag hoe lang dit blijft werken. Misschien wordt de kracht van de zilverchloride wel met elke wasbeurt minder? Zodra we er achter komen zullen we dit artikel updaten!

Update: Hoewel het effect iets minder lijkt, werkt het na een paar maanden nog steeds!

De SilverTech™ BH van Organic Basics

Update: Nieuwe producten van Organic Basics

In maart 2020 hebben we twee nieuwe producten uit de nieuwe TENCEL™ van Organic Basics mogen uitproberen. De producten uit deze lijn zijn gemaakt van bomen, namelijk aspen en berken. Deze hebben tot 80% minder water nodig dan bijvoorbeeld katoen. Ook is het productieproces duurzamer. De stof die het oplevert is super zacht.

Thera heeft de TENCEL™ Lite Bralette geprobeerd. Deze BH ziet er mooi uit en heeft een zachte stof. Je kunt de bandjes verstellen. Daardoor zit de Bralette erg lekker.

Ik (Tristan) heb naast de boxershorts nu de TENCEL™ Lite Long Johns gedragen. Deze lange boxershort, die tot je enkels komt, is ideaal voor erg koude omstandigheden. Zo droeg ik hem terwijl we in Mexico een vulkaan beklommen op meer dan 3 kilometer hoogte. Ook voor wintersport ideaal. Net als de BH zijn ook deze Long Johns heerlijk zacht. En warm dus. Daardoor zijn ze ook heerlijk om te dragen tijdens een chill avondje op de bank.

Links de TENCEL™ Lite Bralette en rechts de TENCEL™ Lite Long Johns

Prijzen

Dan nog even over de prijzen. Zoals de meeste duurzame merken is ook Organic Basics niet goedkoop te noemen. Dat is echter logisch als je kiest voor een zo duurzaam mogelijk productieproces en goede arbeidsomstandigheden. De ‘normale’ boxershorts zijn bijvoorbeeld 20 euro per stuk. Voor de grote, bekende merken betaal je vergelijkbare prijzen. Helemaal zo gek niet dus, zeker niet als ze werkelijk zo lang mee gaan.

De  SilverTech™ producten zijn een stuk prijziger. Voor de boxershorts in deze lijn betaal je bijvoorbeeld al 28 euro per stuk. Dat is een overweging die je zelf kunt maken. De SilverTech™ BH is 51 euro, terwijl je voor een ‘normale’ BH van Organic Basics 40 euro betaald.

Ontvang 10% korting op alles in de Organic Basics webshop met de kortingscode VETJEOBC6.

Wij mochten van Organic Basics een aantal artikelen uitzoeken. Daarnaast ontvangen we voor iedere bestelling die via ons loopt een deel van de orderwaarde. We krijgen vaak aanvragen van merken, maar gaan alleen met ze in zee als we geloven dat ze echt ethisch, duurzaam en vegan zijn.

Advertentie

Bol.com Algemeen

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC6

Advertentie

Natural Heroes

Check ook:

23/04
Wij kopen zoveel mogelijk kleding tweedehands, omdat we geloven dat dit de meest duurzame optie...
21/04
Wij kopen zoveel mogelijk kleding tweedehands, omdat we geloven dat dit de meest duurzame optie...
Vegan Weekmenu
08/03
Wij kopen zoveel mogelijk kleding tweedehands, omdat we geloven dat dit de meest duurzame optie...

Advertentie

Bol.com Algemeen

Volg Vetjebol op