29 maart 2020

Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat ik de panty dan weer moet weggooien en een nieuwe moet kopen. Zoveel verspilling! Daarom ben ik op zoek gegaan naar duurzame panty’s van hoge kwaliteit. Dus eindelijk een panty waar je langer mee doet dan 2 keer dragen. En die heb ik gevonden!

Een duurzame panty van goede kwaliteit

Het is een kleine investering want de panty’s van Swedish Stockings kosten 25 euro per stuk, maar als je omrekent hoeveel geld je bespaart doordat je niet steeds nieuwe panty’s hoeft te kopen, dan zit je best goed. Daarnaast is het uiteraard een stuk beter voor het milieu omdat je niet steeds de panty’s hoeft weg te gooien.

Swedish Stocking gebruikt alleen maar gerecyclede garens of natuurlijke vezels. Dit zijn gerecyclede nylon garen die geproduceerd worden uit afvalmateriaal zoals oude visnetten, tapijtvloeren, textielresten en afval van tweedehandse sportkleding.

De panty van Swedish Stockings

Duurzame panty’s: waar te koop?

Ik kocht mijn Swedish Stockings bij Geitenwollenwinkel in Amsterdam aan de Utrechtsestraatweg. Maar je kunt ze ook online bestellen:

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Duurzame garderobe

Zo langzaam maar zeker wordt mijn garderobe steeds duurzamer. 2 jaar geleden heb ik de switch gemaakt om alleen nog maar tweedehands te kopen tenzij het niet anders gaat (zoals met panty’s), dan koop ik een nieuw product van een duurzaam merk dat ik graag steun. Ik schreef eerder al over duurzame kleding. Zo heb ik laatst een bikini gekocht van Aya Label en kreeg ik een tas van het vegan merk Fraenck.

De kledingindustrie is namelijk ontzettend belastend voor de aarde. Het is één van de meest vervuilende industrieën die er is. Gemiddeld kost een spijkerbroek 8000 liter water om te maken en een katoenen t-shirt 2700 liter. Ook is er veel oneerlijke handel, discriminatie en zelfs uitbuiting. In de fast fashion industrie (zoals merken als H&M, ZARA etc) draait alles om zoveel mogelijk produceren in een zo kort mogelijke tijd. Daar moeten mensenrechten dus vaak voor wijken.

Verder shop ik dus heel graag bij kringloopwinkels (Rattenplan en De Lokatie zijn mijn favoriet qua kleding), bij vintage winkels zoals Episode en Vintage per Kilo of op een tweedehandse markt zoals Waterloopplein en de IJhallen.

Wil je toch iets nieuws kopen? Dan kun je bijvoorbeeld eens kijken bij de vegan en duurzame merken die wij hebben verzameld.

Advertentie

Natural Heroes

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Check ook:

Arabische rijst
27/07
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...
Vegan diner inspiratie
04/07
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...

Advertentie

Natural Heroes

Volg Vetjebol op