Advertentie

Vegan restaurants Amsterdam

Amsterdam zit vol met goede vegan restaurants Amsterdam! Wij zijn dus heel blij dat we hier wonen. Maar je ziet misschien door de bomen het bos niet meer. Wij hebben onze favorieten verzameld. Deze lijst zal vaak uitgebreid worden, want er zijn nog genoeg vegan hotspots te ontdekken in Amsterdam!

Bekijk ook onze favoriete vegan restaurants in Berlijn.

Check de video hier: Vegan hotspots Amsterdam

Advertentie

Onze vegan restaurants Amsterdam op een rijtje

Spirit
Czaar Peterstraat 2A, 1018 PR Amsterdam

Onze absolute favoriet in deze lijst met vegan restaurants Amsterdam! Bij dit vegetarische restaurant schep je zelf je bord vol van een super uitgebreid lopend buffet. De prijzen zijn gebaseerd op gewicht en meer dan de helft van alle opties zijn vegan. Het eten is heel clean en gevarieerd. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren maar ook een koffie’tje drinken met een taartje.

Spirit Amsterdam

Bekijk ook onze favoriete vegan restaurants in Tel Aviv en Jeruzalem.

Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar
Ceintuurbaan 71, 1072 EW Amsterdam

Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar heeft de stijl van een rolschaats cafe uit Amsterika. Deze locatie zit in de Pijp, direct naast de metro. Het is een comfort food restaurant, met heel goede burgers, taartjes, ijs, milkshakes en een heel lekkere rijstnoodle salade.

De mushroom burger

Vegan softijs

Mastino
Eerste van der Helststraat 78 hs, 1072 NZ Amsterdam

Direct naast het Sarphatipark in Amsterdam zit Mastino. Ze hebben hier een ruime keus uit vegan pizza’s. Natuurlijk met vegan kaas! Is het lekker weer? Neem de pizza’s dan mee en eet ze op in het park, net zoals wij deden! 🙂

Mastino pizza Amsterdam

Hummus House
Sint Antoniesbreestraat 25C, 1011 HB Amsterdam

Tijdens onze vakantie in Israël hebben we heel veel échte hummus gegeten. En dat kan ik Amsterdam ook! De hummus van Hummus House is bijna net zo lekker als die we in Tel Aviv aten. Naast hummus kun je hier ook een variatie aan andere gerechten uit het Midden-Oosten krijgen. Van gebakken aubergine tot zoete aardappel patatjes.

Hummus House Amsterdam

Golden Temple
Utrechtsestraat 126, 1017 VT Amsterdam

Dit vegetarische restaurant, met een overvloed aan vegan opties, bestaat al jaren. We hadden er vegan pizza met (heel veel) champignons, Aziatische salade, tempeh, taart er ijs. Van Aziatisch, tot Indiaas, Italiaans en Mexicaans, je kunt het hier allemaal krijgen.

Golden Temple Amsterdam

Cafe de Ceuvel
Korte Papaverweg 4, 1032 KB Amsterdam

Een creative eco-hub. De Ceuvel is opgebouwd op vervuilde grond. Alles is gerecycled in dit restaurant. Het is een heel fijne plek aan het water en al het eten is vegetarisch. Ze hebben ook een aantal vegan opties. De kaart verandert met het seizoen, maar er is altijd een optie. Voor ons is het het fijnste plekje in Noord.

Een soba noodle salade met tempeh

Vegan Junk Food Bar
Staringplein 22 – Marie Heinekenplein 9 – Eerste Van Swindenstraat 389

Als je echt ongezonde trek hebt, dan moet je naar de Vegan Junk Food Bar. Deze tent is booming en hebben inmiddels al 4 locaties in Amsterdam! Van kebab, burgers, bitterballen tot shoarma. En allemaal vegan! Bekijk hier ons bezoek aan de VJFB bij de opening.

Vegan Junk Food Bar Amsterdam

Mr. Stacks
Govert Flinckstraat 122, 1072 EM Amsterdam

Misschien wel de lekkerste pannenkoeken van Amsterdam vind je bij Mr Stacks! Ze zijn heerlijk fluffy en de toppings erg goed! De kaart is vegan, met een paar uitzondering. Wel leuk want bij Mr. Stacks zijn de niet-vegan gerechten een uitzondering en hier staat het dus specifiek bij. Het hele tentje is heel Instagram-waardig. De pannenkoeken zien er prachtig uit. Ze zijn niet heel goedkoop. Tussen de 10 – 15 euro, maar je zit wel de hele middag vol als je hier luncht.

De matcha pancake

Willem-Pie Bakery
Johannes Verhulststraat 35, Amsterdam

De taartjes van Willem-Pie zijn zo goed en daarom zijn wij zo blij dat er nu een pop-up cafe is geopend. Eerder kon je de taartjes krijgen bij diverse restaurants en winkels, maar nu is er dus een hele eigen zaak! Deze is tot einde van het jaar geopend, dus wees er snel bij!

De cheesecake en de snickertaart

De volgende restaurants serveren ook niet vegetarische maaltijden. Hierbij is de vegan keus dus meer beperkt. Maar ze zijn wel erg goed, dus we willen ze niet van jullie ontnemen. 🙂

Choux
De Ruijterkade 128, 1011 AC Amsterdam

Dit restaurant zit vlakbij Amsterdam CS. Je kunt er iets chiquer dineren, leuk dus als je echt iets te vieren hebt. Bij Choux heb je de keus uit diverse gangen, beginnend bij 3. Van tevoren kun je aangeven dat je vegan eet, maar ook met allergieën of andere wensen kunnen ze rekening houden. Het eten hier is heerlijk! Heel verrassend en van goede kwaliteit.

Fou Fow Ramen
2A, Elandsgracht, 1016 TV Amsterdam

Na ons bezoek aan Japan zijn wij dol op ramen. We hebben ook ons eigen recept uitwerkt, zodat we het nu heel eenvoudig thuis kunnen maken. Maar de ramen bij Fou Fow zijn ook heel goed! Ze hebben een paar vegan opties. Je kunt hier niet reserveren, maar meestal (soms na eventjes wachten) vind je wel een plekje.

Ben jij al bij één van deze vegan restaurants in Amsterdam geweest? En welke was jouw favoriet? Laat een reactie achter onder de video!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op