Cosmetica gebruik je waarschijnlijk elke dag. Van shampoo, tot misschien wel make-up. Cosmetica kan heel schadelijk zijn voor het milieu. Wij hebben een aantal vegan cosmetica geselecteerd die wij graag gebruiken.

Vegan shampoo

Deze merken verkopen vegan en proefdiervrije shampoo.

Faith in Nature hecht waarde aan eerlijke ingrediënten. Alle ingrediënten en eindproducten zijn niet getest op dieren en bevatte geen dierlijke ingrediënten. 100% vegan dus!

Bestel bij Holland and Barrett

Lamazuna is een supermooi merk. Ze hebben als doel om verpakkingsmateriaal te verminderen en natuurlijke schoonheidsproducten te produceren. Daarnaast geven ze twee procent van de winst aan een milieuproject in Peru, dat de bebossing van de Amazone bevordert. Oh ja en het merk is uiteraard 100% vegan en dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan douchegel

Er komen steeds meer vegan shampoo merken op de markt. Wij hebben een aantal van onze favoriete merken op een rijtje gezet.

Dit activistische merk gebruikt fairtrade, vegan & biologische ingrediēnten voor hun Magic Soap. Je kunt de zepen van Dr. Bronner’s voor maar liefst 18 verschillende doeleinden gebruiken.

Bestel bij Holland & Barrett

Faith in Nature hecht waarde aan eerlijke ingrediënten. Alle ingrediënten en eindproducten zijn niet getest op dieren en bevatte geen dierlijke ingrediënten. 100% vegan dus!

Bestel bij Holland and Barrett

Vegan make-up

Dit zijn onze favoriete vegan make-up merken.

De beautyproducten van het Australische merk INIKA zijn 100% vegan, cruelty free en bestaan grotendeels uit biologische ingrediënten. De natuurlijke ingrediënten worden zo duurzaam mogelijk gewonnen, zonder gebruik van chemicaliën en kunstmest.

Bestel bij biggreensmile.nl

Veel cosmetica producten van Lush zijn vegan en kun je kopen zonder verpakking, zero-waste dus. Niet alle Lush producten zijn vegan, dus verwijzen we je naar hun vegan pagina. In de webshop staan bij alle producten ook duidelijk de ingrediënten beschreven.

Bestel bij Lush

Duurzame en vegan cosmetica

Wij gebruiken alleen nog maar natuurlijke verzorgingsproducten die niet op dieren zijn getest. Eerder schreven we al over de impact van cosmetica op het milieu.

Wist je dat in de standaard verzorgings- en make-upproducten die je koopt bij de drogist om de hoek al zo’n 12.000 verschillende chemicaliën zitten? Daarnaast bevatten ze ook microbeats. Dit zijn heel kleine deeltjes plastic. Die smeer je op je huid, krijg je in je lichaam maar komen ook in de natuur terecht, zoals de oceanen. Vissen krijgen dit binnen, wat een groot gevaar voor de onderwaterwereld met zich mee brengt.

Proefdiervrije en vegan cosmetica

Vegan cosmetica is niet direct ook proefdiervrij. Gelukkig zijn dierproeven op cosmeticaproducten en ingrediënten binnen de EU sinds 2013 verboden. Buiten de EU worden er nog wel dierproeven uitgevoerd, ook voor de cosmetica-industrie. Het kan dus zijn dat cosmeticamerken die ook buiten de EU verkopen hun producten nog wel op dieren testen. Alleen merken die in de EU worden ontworpen, geproduceerd zijn gegarandeerd proefdiervrij. Deze merken hebben we dus voor jou geselecteerd.

Advertentie

Advertentie

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op