Vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Porties 6 ijstaartjes
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten
  • 230 milliliter kokosmelk
  • 2 bananen
  • 120 gram cacaopoeder
  • 120 gram kokos vruchtvlees
  • 3 dadels

Verder nodig:

Recept: Vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Deze vegan ijstaartjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond. De bananen en dadels zorgen voor een lekkere zoete smaak. Voeg daar kokos en cacao aan toe en je hebt dit heerlijke toetje! Liever een ander toetje? Check dan ook eens ons chia pudding recept!

Check de video: Choco coco ijstaartjes

Bereidingswijze vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Pel de bananen en breek in stukken. Voeg alle ingrediënten in een blender en blend totdat een gladde massa ontstaat. Wij hebben deze kokosblokjes trouwens uit de diepvries bij de Jumbo.

Verdeel de massa nu over de siliconen bakvormpjes. Je moet er minimaal 6 kunnen vullen!

Zet de vegan ijstaartjes minimaal 5 uur in de vriezer. Haal de taartjes een uur voordat je ze gaat eten uit de vriezer en zet ze in de koelkast. Daarna kun je ze opeten!

Eet smakelijk!

Choco coco vegan ijstaartjes ingrediënten
Dit heb je nodig voor de vegan ijstaartjes

Choco coco vegan ijstaartjes recept
Serveertip: Strooi wat extra cacaopoeder en kokosrasp over de ijstaartjes

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op