Rijst met groente, linzen en tofu

Porties
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • 375 gram tofu
  • 220 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram linzen (uitlekgewicht)
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 4 handjes boerenkool
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl kurkuma
  • Peper
  • Zout

Toppings (optioneel en naar smaak)

  • Limoen
  • Koriander
  • Zure komkommer
  • Handje cashewnoten

Dit recept voor rijst met groente, linzen en tofu is ons favoriet. Het is heel erg simpel, goedkoop, voedzaam en superlekker. De basis is eenvoudig: groente, rijst en tofu. We geven de maaltijd een boost door te variëren met de toppings. Zo eten we ‘m het liefst met limoen, koriander, een handje cashewnoten en wat zure komkommer.

Bereidingswijze rijst met groente, linzen en tofu

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat peper, zout en kurkuma meekoken.

Snijd ondertussen de wortel, champignons en paprika in dunne plakjes. Wok dan alle groente. Voeg de boerenkool toe en wok even mee. Zet het vuur uit, voeg dan de sojasaus toe.

Snijd de tofu in blokjes en bak ze in zonnebloemolie met peper en zout totdat ze goudbruin zijn.

Spoel de linzen goed af en roer ze vervolgens door de rijst.

Bekijk hier hoe je eenvoudig tofu bakt.

Doe een paar scheppen rijst met linzen in een bowl, voeg de groente en de tofu toe. Top af met je favoriete toppings. Je kan variëren met bijvoorbeeld sriracha, sesamzaadjes, lente ui of zoals wij deden met wat limoen sap, koriander, een handje cashewnoten en zure komkommer.

Rijst met groente en tofu

Plantaardige eiwit- en ijzerbronnen

Deze makkelijke vegan maaltijd: rijst met groente en tofu zit vol met plantaardige eiwitbronnen. Dit komt onder andere door de tofu, cashewnoten en de linzen. Per 100 gram linzen zit er 9 gram eiwitten in en 100 gram linzen is slechts 116 kilocalorieën. Daarnaast zijn linzen, boerenkool en tofu ook een goede bron van calcium en een goede bron van ijzer. Als je gevarieerd eet uit alle verschillende vegan voedingsgroepen, dan is de kans groot dat je al genoeg ijzer binnenkrijgt. Denk hierbij aan noten, zaden, peulvruchten, groenten en fruit. Lees hier meer over vegan ijzerbronnen.

Zin in meer vegan recepten? Probeer ook eens ons recept voor rijstnoodles met groente en tofu.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op