8 februari 2020

Heb je net besloten vegan te worden? Of ben je van plan in de toekomst meer of helemaal plantaardig te gaan eten? Dan hebben we op deze pagina allerlei handige tips en informatie verzameld. Wij hebben al heel wat geschreven over onze ervaring als vegans. In deze gids voor vegans hebben we al die artikelen voor je gebundeld.

Klik om direct naar een onderwerp te gaan:

  1. Vegan eten
  2. Sociale gelegenheden
  3. Sporten
  4. Kleding en spullen
  5. Boeken, docu’s en TED talks

We vullen deze vegan gids regelmatig aan met nieuwe artikelen en onderwerpen. Volg ons op Instagram om op de hoogte blijven!

Als je echt net begint met vegan eten en/of leven, check dan eerst deze drie artikelen:

1. Alles over vegan eten

Vegan spaghetti bolognese

Als je denkt aan veganisme denk je waarschijnlijk vooral aan eten. Deze artikelen geven informatie en tips over vegan eten.

Vegan recepten en alternatieven

Wat eet je als vegan? Die vraag is misschien wel het makkelijkst te beantwoorden door middel van recepten. Daar hebben we er ondertussen aardig wat van gemaakt. En dan zie je dat je eigenlijk nog steeds dezelfde soort gerechten kunt eten als vegan. De echte smaakmakers zijn namelijk de kruiden. Die bepalen hoe een keuken smaakt. En verder stop je er gewoon plantaardige producten in en geen dierlijke.

Welke opties zijn er verder als het gaat om bijvoorbeeld vegan kaas, melk of yoghurt? En op welke ingrediënten moet je letten als je wil checken of een product in de supermarkt vegan is?

Vegan restaurants en hotspots

Toen wij in 2014 besloten vegan te gaan eten was het nog best lastig om restaurants met vegan opties te vinden. Laat staan 100% vegan restaurants. Gelukkig is dat inmiddels veranderd! Wij bezoeken graag vegan restaurants en hotspots. Zowel in Nederlands als daar buiten.

Vegan op reis en op vakantie

Wij gaan net als veel mensen graag op reis en op vakantie. En dat is in onze ervaring altijd prima te doen als vegan. We lezen ons wel altijd een beetje in. Van bijna alle plekken waar we zijn geweest hebben we lijstjes gemaakt van vegan restaurants. Daarnaast hebben we nog meer tips over vegan reizen.

Voedingsstoffen

Er zijn bepaalde voedingsstoffen die meestal snel genoemd worden als het gaat om vegan eten. Wil je meer weten over deze voedingsstoffen en waar ze in zitten? Check dan deze artikelen:

2. Vegan op sociale gelegenheden

Goat Apparel - vegan kleding

Je bent net vegan gaan eten of leven en nog niet al je vrienden en familie weten dit. Dan kan het zijn dat het mensen gaat opvallen, dat ze vragen gaan stellen of dat er misschien geen vegan opties voor je zijn. In deze artikelen geven we tips van hoe wij hier mee om zijn gegaan.

3. Alles over sporten als vegan

Vegan spieropbouw

Welke impact kan vegan eten hebben op je sportprestaties? En kun je spieren kweken als vegan? Wij schreven er de volgende artikelen over:

4. Alles over vegan kleding en andere spullen

Vegan kleding merken

Hoewel vegan vaak eerst over eten gaat, is het uiteindelijk een hele lifestyle. Wij trekken het voor onszelf dan ook breder dan alleen eten. Als je net vegan bent raden we je aan alles in kleine stappen te doen. Maar uiteindelijk worden er ook voor kleding en andere spullen veel dieren misbruikt. Voor het verkrijgen van dierlijke producten zoals leer, wol en dons zijn dieren ook de dupe. En ook daar kun je iets tegen doen! Namelijk geen producten meer kopen waar dit in verwerkt zit.

Vegan merken en producten

Er zijn steeds meer winkels en merken die vegan spullen verkopen. Of het nu gaat om kleding, cosmetica of huishoudartikelen. Daarom hebben wij een hoop van deze merken verzamelt. Om het makkelijk te maken hebben we ze verdeelt in categorieën:

5. Boeken, documentaires en TED talks

Vegan kookboeken

Wij verdiepen ons graag nog verder in verschillende onderwerpen die met veganisme te maken hebben. Door er meer over te weten is het makkelijker vragen van mensen te antwoorden. En het helpt ons om steeds weer gemotiveerder te raken. Daarnaast leer je er gewoon veel van.

Bedankt voor het lezen van onze gids voor vegans! Check ook onze blog voor alle artikelen over veganisme en duurzaamheid. Veel succes en plezier met jouw vegan avontuur. En alvast bedankt namens alle dieren. 😉

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
De feestdagen draaien vaak om consumeren, van eten en spullen. Maar je kunt dit ook...
Vegan food hacks
01/11
Vegan food hacks. Deze 4 recepten ontdekten we pas toen we vegan werden en zijn...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op