Wil je meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van veganisme? Dan raden wij deze boeken aan. Boeken zoals How Not To Die en The China Study gaan voornamelijk over de voordelen van een plantaardig dieet voor je gezondheid. Onderbouwd met onderzoeksresultaten.

Ooit Aten We Dieren is een combinatie van historie, wetenschappelijk onderbouwde informatie en een blik naar de toekomst. Het boek Eet Win-Win is gebaseerd op meer dan 500 wetenschappelijke onderzoeken en bevat naast veel goede informatie over een plantaardig dieet ook recepten.

How Not To Die
How Not To Die

Door Michael Greger M.D.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek beschrijft welke soorten voedsel ziektes kunnen voorkomen en genezen en hoe je daarmee langer en gezonder kunt leven.

Bestel bij bol.com
Ooit Aten We Dieren
Ooit Aten We Dieren

Door Roanne van Voorst

We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Volgens wetenschappers komt daar in de toekomst verandering in. Plantaardige voeding gaat de norm worden en vlees eten wordt gezien als een taboe net zoals slavernij en homodiscriminatie. Dit boek schets het beeld van hoe de wereld eruit gaat zien als deze tijd is aangebroken.

Bestel bij bol.com
Eet Win-Win
Eet Win-Win

Door Janneke van der Meulen

De Nederlandse topsportster Janneke van der Meulen gelooft in biologisch en vegan eten. In haar boek Eet Win-Win laat ze zien wat een echt gezonde levensstijl inhoudt en hoe je die kunt gebruiken. De informatie in haar boek is onderbouwd met meer dan 500 wetenschappelijke onderzoeken. Ook bevat het boek veel recepten.

Bestel bij bol.com
The China Study
The China Study

Door T. Colin Campbell

Tijdens een groot onderzoek in China worden de verbanden tussen diet en chronische ziektes onderzocht. De conclusie is dat een plantaardig diet met voornamelijk onbewerkt voedsel talloze chronische ziektes tegen kan gaan.

Bestel bij bol.com

Meer wetenschappelijk onderbouwde boeken over veganisme

Heb jij nog tips voor boeken met een wetenschappelijke kijk op een plantaardig dieet? Laat het ons weten!

 

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan kaarsen
08/12
Naast plantaardig eten proberen we in ons hele levensstijl niets van dieren te gebruiken. We...
Vegan Lingerie
03/12
Wij kopen zoveel mogelijk kleding tweedehands, omdat we geloven dat dit de meest duurzame optie...
Boerenkool met linzen en champignons ingrediënten
26/11
Eiwitten: misschien wel de meest genoemde voedingsstof als het gaat om veganisme. Zijn er vegan...

Volg Vetjebol op