Als je net veganist bent, kun je misschien wel wat extra informatie gebruiken. Hier vind je leuke, inspirerende en handige vegan boeken. Wij hebben onze favoriete vegan boeken verzameld en op een rij gezet.

Boeken voor beginnende vegans

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Een must-have voor beginnende vegans. Of eigenlijk voor alle vegans! Naast heerlijke recepten bevat dit boek veel nuttige informatie over een veganistisch diet. En dat is zeker voor de beginnende vegan erg belangrijk.

Bestel bij bol.com
Lisa Goes Vegan
Lisa Goes Vegan

Door Lisa Stel

Een vegan (kook)boek met uitgebreide informatie, praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten voor makkelijk en lekker plantaardig eten! Vleeseters, vegetarier, veganist of flexitarier, dit boek is handig voor iedereen!

Bestel bij bol.com

Veganisme kan best overweldigend zijn als je net begint. Wat kun je wel en niet eten? Waar moet je opletten? Maar ook tips en verhalen van andere vegans kunnen heel handig zijn. Want hoe doe je het op sociale gelegenheden zoals met een familie-etentjes? Check hier alle boeken voor beginnende vegans. Wij hebben heel veel gehad aan onder andere deze boeken:

Bekijk alle boeken voor beginnende vegans

Vegan kookboeken

Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.

Bestel bij bol.com
Lisa Goes Vegan
Lisa Goes Vegan

Door Lisa Stel

Een vegan (kook)boek met uitgebreide informatie, praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten voor makkelijk en lekker plantaardig eten! Vleeseters, vegetarier, veganist of flexitarier, dit boek is handig voor iedereen!

Bestel bij bol.com

Kookboeken zijn altijd goed. Soms weet je echt even niet meer wat je moet maken, dan is een recept natuurlijk superhandig. Maar het kan je ook nieuwe inzichten geven en je kunt totaal nieuwe ingrediënten ontdekken. Dit zijn een aantal van onze favorieten:

Bekijk alle vegan kookboeken

Vegan kinderboeken

Experts vertellen de beste manier om kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren door hen hierbij te betrekken. Dit kookboek heeft 60 lekkere recepten die kinderen zelf willen bedenken, in leuke en charmante illustraties.

Bestel bij bol.com
Vegan Is Love
Vegan Is Love

Door Ruby Roth

Vegan Is Love is een vegan kinderboek dat direct tegen de kinderen spreekt over belangrijke onderwerpen zoals het gebruik van dieren voor kleding, eten en entertainment. Het is zo geschreven dat het alle kinderen aanspreekt. De schrijfster van het boek, Ruby Roth legt precies uit hoe onze voedselkeuzes onze gezondheid, dieren, andere mensen en het milieu beïnvloeden.

Bestel bij bol.com

Niet alle kinderboeken zijn even vegan friendly. Als je een ethische vegan bent, kan je hier soms tegenaan lopen. Gelukkig bestaan er ook vegan kinderboeken, zoals deze:

Bekijk alle vegan kinderboeken

Wetenschappelijke vegan boeken

How Not To Die
How Not To Die

Door Michael Greger M.D.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek beschrijft welke soorten voedsel ziektes kunnen voorkomen en genezen en hoe je daarmee langer en gezonder kunt leven.

Bestel bij bol.com
The China Study
The China Study

Door T. Colin Campbell

Tijdens een groot onderzoek in China worden de verbanden tussen diet en chronische ziektes onderzocht. De conclusie is dat een plantaardig diet met voornamelijk onbewerkt voedsel talloze chronische ziektes tegen kan gaan.

Bestel bij bol.com

Toen wij veganistisch gingen leven voelden we onszelf direct gezonder en fitter, maar om nu precies erachter te komen hoe dit komt, dan zijn wetenschappelijke boeken met onderzoeken naar verschillende diëten heel handig. Wij hebben heel veel geleerd van deze boeken:

Bekijk alle wetenschappelijke vegan boeken

Handige vegan boeken voor beginnende en gevorderde vegans

Wij zijn begonnen met handige boeken waar tips voor beginnende vegans in staan. Nadat veganisme voor ons steeds meer een lifestyle werd, begonnen we aan de wetenschappelijke boeken. Maar ook voor lekkere plantaardige recepten zijn boeken ideaal. Er zijn zoveel mooie vegan kookboeken op de markt met de meest verrassende gerechten, maar ook juist met heel eenvoudige recepten zodat je niet per se een keukenprins of -princess hoeft te zijn om veganistisch te kunnen koken.

Meer van onze favoriete vegan boeken

Wil je meer van onze favoriete vegan boeken zien? Bekijk dan de onderliggende pagina’s met boeken voor beginnende vegans, vegan kookboeken, vegan kinderboeken en wetenschappelijke vegan boeken. Als je nog een vegan boek mist, laat het ons weten door een comment achter te laten onderaan aan deze pagina.

Advertentie

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten