Als je net veganist bent, kun je misschien wel wat extra informatie gebruiken. Hier vind je leuke, inspirerende en handige vegan boeken. Wij hebben onze favorieten verzameld en op een rij gezet.

Boeken voor beginnende vegans

Veganisme kan best overweldigend zijn als je net begint. Wat kun je wel en niet eten? Waar moet je opletten? Maar ook tips en verhalen van andere vegans kunnen heel handig zijn. Want hoe doe je het op sociale gelegenheden zoals met een familie-etentjes? Check hier alle boeken voor beginnende vegans. Wij hebben heel veel gehad aan onder andere deze boeken:

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Dit nieuwe boek van Lisa Steltenpool is de perfecte combinatie tussen informatie over vegan eten en heerlijke recepten. Daarmee is dit een perfect boek voor beginnende vegans. Maar ook heel leerzaam voor iedereen die al langer vegan is.

Bestel bij bol.com
De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Een must-have voor beginnende vegans. Of eigenlijk voor alle vegans! Naast heerlijke recepten bevat dit boek veel nuttige informatie over een veganistisch diet. En dat is zeker voor de beginnende vegan erg belangrijk.

Bestel bij bol.com

Vegan kookboeken

Kookboeken zijn altijd goed. Soms weet je echt even niet meer wat je moet maken, dan is een recept natuurlijk superhandig. Maar het kan je ook nieuwe inzichten geven en je kunt totaal nieuwe ingrediënten ontdekken. Dit zijn een aantal van onze favorieten:

Vegans eten meer dan alleen salades. In dit boek laat Lisa van Lisa goes Vegan je met 50 makkelijke (en heel lekkere) recepten zien wat er allemaal nog meer is. Van burgers, pasta’s, pannenkoeken tot vegan eiersalade. Dit is het tweede boek van Lisa goes Vegan.

Bestel bij bol.com
Plant Power
Plant Power

Door Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is misschien wel dé trendsetter in Nederland op het gebied van plantaardig eten. Met dit boek laat ze zien hoe je de lekkerste ecofabulous gerechten op tafel kunt zetten. Die goed zijn voor je lichaam en voor de aarde. In dit boek heeft Lisette de voedingsdeskundige Bo Schumacher in de arm genomen die elk gerecht heeft getest op voedingswaarde en Plant Power van een goede voedingswetenschappelijke basis voorziet.

Bestel bij bol.com

Vegan kinderboeken

Niet alle kinderboeken zijn even vegan friendly. Als je een ethische vegan bent, kan je hier soms tegenaan lopen. Gelukkig bestaan er ook vegan kinderboeken, zoals deze:

Experts vertellen de beste manier om kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren door hen hierbij te betrekken. Dit kookboek heeft 60 lekkere recepten die kinderen zelf willen bedenken, in leuke en charmante illustraties.

Bestel bij bol.com
Vegan Is Love
Vegan Is Love

Door Ruby Roth

Vegan Is Love is een vegan kinderboek dat direct tegen de kinderen spreekt over belangrijke onderwerpen zoals het gebruik van dieren voor kleding, eten en entertainment. Het is zo geschreven dat het alle kinderen aanspreekt. De schrijfster van het boek, Ruby Roth legt precies uit hoe onze voedselkeuzes onze gezondheid, dieren, andere mensen en het milieu beïnvloeden.

Bestel bij bol.com

Wetenschappelijke vegan boeken

Toen wij veganistisch gingen leven voelden we onszelf direct gezonder en fitter, maar om nu precies erachter te komen hoe dit komt, dan zijn wetenschappelijke boeken met onderzoeken naar verschillende diëten heel handig. Wij hebben heel veel geleerd van deze boeken.

How Not To Die
How Not To Die

Door Michael Greger M.D.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek beschrijft welke soorten voedsel ziektes kunnen voorkomen en genezen en hoe je daarmee langer en gezonder kunt leven.

Bestel bij bol.com
Ooit Aten We Dieren
Ooit Aten We Dieren

Door Roanne van Voorst

We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Volgens wetenschappers komt daar in de toekomst verandering in. Plantaardige voeding gaat de norm worden en vlees eten wordt gezien als een taboe net zoals slavernij en homodiscriminatie. Dit boek schets het beeld van hoe de wereld eruit gaat zien als deze tijd is aangebroken.

Bestel bij bol.com

Handige vegan boeken voor beginnende en gevorderde vegans

Wij zijn begonnen met handige boeken waar tips voor beginnende vegans in staan. Nadat veganisme voor ons steeds meer een lifestyle werd, begonnen we aan de wetenschappelijke boeken. Maar ook voor lekkere plantaardige recepten zijn boeken ideaal. Er zijn zoveel mooie vegan kookboeken op de markt met de meest verrassende gerechten, maar ook juist met heel eenvoudige recepten zodat je niet per se een keukenprins of -princess hoeft te zijn om veganistisch te kunnen koken.

Meer van onze favoriete boeken

Wil je meer van onze favoriete boeken zien? Bekijk dan de onderliggende pagina’s met boeken voor beginnende vegans, vegan kookboeken, vegan kinderboeken en wetenschappelijke vegan boeken. Als je nog een vegan boek mist, laat het ons weten door een comment achter te laten onderaan aan deze pagina.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Volg Vetjebol op