Onze favoriete vegan boeken

Als je net veganist bent, kun je misschien wel wat extra informatie gebruiken. Toen wij net vegan werden wilden we zoveel mogelijk leren over veganisme. Veel mensen zijn nieuwsgierig waarom je veganist bent geworden, wij wilden dit duidelijk kunnen uitleggen. In het begin hebben we dus veel wettenschappelijke boeken gelezen om precies te weten wat de voordelen van veganisme zijn. Er zijn vegan boeken met veel wettenschappelijke artikelen en bronnen, maar er zijn ook vegan boeken waarin het heel eenvoudig staat uitgelegd. Ideaal als je je iets sneller wilt inlezen.

Handige vegan boeken voor beginnende en gevorderende vegans

Wij zijn begonnen met handige boeken waar tips voor beginnende vegans in staan. Nadat veganisme voor ons steeds meer een lifestyle werd, begonnen we aan de wetenschappelijke boeken. Maar ook voor lekkere plantaardige recepten zijn boeken ideaal. Er zijn zoveel mooie vegan kookboeken op de markt met de meest verrassende gerechten, maar ook juist met heel eenvoudige recepten zodat je niet per se een keukenprins of -princess hoeft te zijn om veganistisch te kunnen koken.

Wij hebben onze favoriete vegan boeken verzameld en op een rij gezet. Als je nog een boek mist, laat het ons weten door een comment achter te laten onderaan aan deze pagina.

Boeken voor beginnende vegans

Veganisme kan best overweldigend zijn als je net begint. Wat kun je wel en niet eten? Waar moet je opletten? Maar ook tips en verhalen van andere vegans kunnen heel handig zijn. Want hoe doe je het op sociale gelegenheden zoals met een familie-etentjes? Check hier alle boeken voor beginnende vegans. Wij hebben heel veel gehad aan deze boeken:

De Vegarevolutie
Door Lisa Steltenpool
Een must-have voor beginnende vegans. Of eigenlijk voor alle vegans! Naast heerlijke recepten bevat dit boek veel nuttige informatie over een veganistisch diet. En dat is zeker voor de beginnende vegan erg belangrijk.
Bestel bij bol.com


Lisa Goes Vegan
Door Lisa Stel
Een vegan (kook)boek met uitgebreide informatie, praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten voor makkelijk en lekker plantaardig eten! Vleeseters, vegetarier, veganist of flexitarier, dit boek is handig voor iedereen!
Bestel bij bol.com


Man.Eat.Plant.
Door Lisette Kreischer & Maartje Borst
Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.
Bestel bij bol.com

Vegan kookboeken

Kookboeken zijn altijd goed. Soms weet je echt even niet meer wat je moet maken, dan is een recept natuurlijk superhandig. Maar het kan je ook nieuwe inzichten geven en je kunt totaal nieuwe ingrediënten ontdekken. Klik hier voor alle vegan kookboeken. Dit zijn onze favorieten:

Man.Eat.Plant.
Door Lisette Kreischer & Maartje Borst
Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.
Bestel bij bol.com


Your 50 Days of Green Happiness Zomereditie
Door The Green Happiness
Dit boekt helpt je gezonder te leven. In Your 50 Days of Green Happiness Zomereditie vind je 50 complete, leuke, gemakkelijke dagmenu’s, wekelijkse boodschappenlijstjes en uitgebreide informatie over voeding.
Bestel bij bol.com


Plenty
Door Yotam Ottolenghi
"Groente genoeg om heel lekker te koken". Voor een lekkere maaltijd heb je absoluut geen vlees of vis nodig. Dat bewijst Yotam Ottolenghi wel met zijn boek Plenty. Het boek bevat 120 originele en lekkere gerechten, met als basis niets meer dan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen. Dit boek is vegetarisch, maar alle gerechten zijn eenvoudig vegan te maken.
Bestel bij bol.com

Wettenschappelijke vegan boeken

Toen wij veganistisch gingen leven voelden we onszelf direct gezonder en fitter, maar om nu precies erachter te komen hoe dit komt, dan zijn wetenschappelijke boeken met onderzoeken naar verschillende dieten heel handig. Wij hebben heel veel geleerd van deze boeken:

How Not To Die
Door Michael Greger M.D.
Dit wetenschappelijk onderbouwde boek beschrijft welke soorten voedsel ziektes kunnen voorkomen en genezen en hoe je daarmee langer en gezonder kunt leven.
Bestel bij bol.com


The China Study
Door T. Colin Campbell
Tijdens een groot onderzoek in China worden de verbanden tussen diet en chronische ziektes onderzocht. De conclusie is dat een plantaardig diet met voornamelijk onbewerkt voedsel talloze chronische ziektes tegen kan gaan.
Bestel bij bol.com

Vegan kinderboeken

Niet alle kinderboeken zijn even vegan friendly. Als je een ethische vegan bent, kan je hier soms tegenaan lopen. Gelukkig bestaan er ook vegan kinderboeken, zoals deze:

Vegan Is Love
Door Ruby Roth
Vegan Is Love is een vegan kinderboek dat direct tegen de kinderen spreekt over belangrijke onderwerpen zoals het gebruik van dieren voor kleding, eten en entertainment. Het is zo geschreven dat het alle kinderen aanspreekt. De schrijfster van het boek, Ruby Roth legt precies uit hoe onze voedselkeuzes onze gezondheid, dieren, andere mensen en het milieu beïnvloeden. Dit is een kinderboek, maar het bevat informatie waarvan de meeste volwassenen zich waarschijnlijk niet bewust zijn. Daarom is dit boekje zo goed, de ouder kan er ook iets van leren. Het boek eindigt met een lijst met "Wat kunnen we anders doen?" Om kinderen te inspireren om hun steentje bij te dragen aan de bescherming van dieren en de aarde.
Bestel bij bol.com


The Help Yourself Cookbook for Kids
Door Ruby Roth
Experts vertellen de beste manier om kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren door hen hierbij te betrekken. Dit kookboek heeft 60 lekkere recepten die kinderen zelf willen bedenken, in leuke en charmante illustraties.
Bestel bij bol.com

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Pasta in romige dillesaus
18/03
Met dit recept voor pasta in romige dillesaus zet je snel een heerlijke, gezonde en...
HEMA vegan appeltaart
14/03
Ja, je leest het goed. De Hema heeft nu vegan appelkruimeltaart. Sinds vorige week is...
Klimaatmars 2019 Amsterdam
06/03
Aanstaande zondag is er weer een grote klimaatmars in Amsterdam. Twee jaar geleden liepen wij...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots