Als je net veganist bent, kun je misschien wel wat extra informatie gebruiken. Hier vind je leuke, inspirerende en handige vegan boeken. Wij hebben onze favorieten verzameld en op een rij gezet.

Boeken voor beginnende vegans

Veganisme kan best overweldigend zijn als je net begint. Wat kun je wel en niet eten? Waar moet je opletten? Maar ook tips en verhalen van andere vegans kunnen heel handig zijn. Want hoe doe je het op sociale gelegenheden zoals met een familie-etentjes? Check hier alle boeken voor beginnende vegans. Wij hebben heel veel gehad aan onder andere deze boeken:

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Dit nieuwe boek van Lisa Steltenpool is de perfecte combinatie tussen informatie over vegan eten en heerlijke recepten. Daarmee is dit een perfect boek voor beginnende vegans. Maar ook heel leerzaam voor iedereen die al langer vegan is.

Bestel bij bol.com
De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Een must-have voor beginnende vegans. Of eigenlijk voor alle vegans! Naast heerlijke recepten bevat dit boek veel nuttige informatie over een veganistisch diet. En dat is zeker voor de beginnende vegan erg belangrijk.

Bestel bij bol.com

Vegan kookboeken

Kookboeken zijn altijd goed. Soms weet je echt even niet meer wat je moet maken, dan is een recept natuurlijk superhandig. Maar het kan je ook nieuwe inzichten geven en je kunt totaal nieuwe ingrediënten ontdekken. Dit zijn een aantal van onze favorieten:

Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Dit prachtige vegan kookboek van Jason Tjon Affo (@theindigokitchen) staat vol met kleurrijke, vegan soul food recepten.

Bestel bij bol.com
50 x vegan zuivel
50 x vegan zuivel

Door Marleen Visser

Van boterkoek en havermylk tot mangolassi en komijnkaaz, dit boek van Marleen Visser leert je zelf vegan zuivel te maken!

Bestel bij bol.com

Vegan en duurzame kinderboeken

Niet alle kinderboeken zijn even vegan friendly. Als je een ethische vegan bent, kan je hier soms tegenaan lopen. Gelukkig bestaan er ook vegan kinderboeken, zoals deze:

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

In dit superleuke boek leren kinderen samen met Koos de Koala op een speelse manier over milieuthema’s en hoe we met z’n allen beter met deze aarde om kunnen gaan.

Bestel bij bol.com

Experts vertellen de beste manier om kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren door hen hierbij te betrekken. Dit kookboek heeft 60 lekkere recepten die kinderen zelf willen bedenken, in leuke en charmante illustraties.

Bestel bij bol.com

Wetenschappelijke vegan boeken

Toen wij veganistisch gingen leven voelden we onszelf direct gezonder en fitter, maar om nu precies erachter te komen hoe dit komt, dan zijn wetenschappelijke boeken met onderzoeken naar verschillende diëten heel handig. Wij hebben heel veel geleerd van deze boeken.

How Not To Die
How Not To Die

Door Michael Greger M.D.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek beschrijft welke soorten voedsel ziektes kunnen voorkomen en genezen en hoe je daarmee langer en gezonder kunt leven.

Bestel bij bol.com
Ooit Aten We Dieren
Ooit Aten We Dieren

Door Roanne van Voorst

We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Volgens wetenschappers komt daar in de toekomst verandering in. Plantaardige voeding gaat de norm worden en vlees eten wordt gezien als een taboe net zoals slavernij en homodiscriminatie. Dit boek schets het beeld van hoe de wereld eruit gaat zien als deze tijd is aangebroken.

Bestel bij bol.com

Handige vegan boeken voor beginnende en gevorderde vegans

Wij zijn begonnen met handige boeken waar tips voor beginnende vegans in staan. Nadat veganisme voor ons steeds meer een lifestyle werd, begonnen we aan de wetenschappelijke boeken. Maar ook voor lekkere plantaardige recepten zijn boeken ideaal. Er zijn zoveel mooie vegan kookboeken op de markt met de meest verrassende gerechten, maar ook juist met heel eenvoudige recepten zodat je niet per se een keukenprins of -princess hoeft te zijn om veganistisch te kunnen koken.

Meer van onze favoriete boeken

Wil je meer van onze favoriete boeken zien? Bekijk dan de onderliggende pagina’s met boeken voor beginnende vegans, vegan kookboeken, vegan kinderboeken en wetenschappelijke vegan boeken. Als je nog een vegan boek mist, laat het ons weten door een comment achter te laten onderaan aan deze pagina.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op