Wij eten 100% plantaardig, vegan dus. Door gevarieerd en zoveel mogelijk vers en onbewerkt te eten krijgen we de meeste voedingsstoffen makkelijk binnen. Vegan voeding bestaat uit groente, fruit, zaden, noten, peulvruchten en granen. Toch zijn er enkele voedingsstoffen die we voor de zekerheid als supplement bijnemen. Maar ook als bijvoorbeeld flink wilt trainen zijn er speciale producten te koop die dit makkelijker maken. We zetten de vegan opties voor je op een rijtje.

Vegan voeding

Vegan voedingssupplementen

Wij nemen voor de zekerheid dagelijks één vitamine B12 tablet. Al vergeten we het natuurlijk ook weleens. 😉 Let op dat lang niet alle B12 supplementen vegan zijn. Deze vitamine B12 zuigtabletten van Body & Fit Shop zijn wel vegan!

Bestel bij Body & Fit Shop

Vitamine D3 krijg je binnen via de zon. Daarom slikken wij in de winter voor de zekerheid vitamine D3 bij. Veel vitamine D supplementen zijn niet vegan. Deze van Body & Fit Shop is wel 100% vegan!

Bestel bij Body & Fit Shop

Vegan sportsupplementen

Body & Fit Shop verkoopt o.a. eiwit shakes, proteïne shakes en andere sportvoeding en supplementen. Ze hebben een eigen vegan product-lijn en verkopen ook vegan producten van andere merken. Wij verwijzen je naar de vegan pagina van Body & Fit Shop.

Bestel bij Body & Fit Shop

Vegan voedingstoffen

Vegan voeding is plantaardig eten en bevat dus niets dat van dieren komt. Er zijn heel veel goede vegan alternatieven. Je hoeft tegenwoordig helemaal niets meer te missen. Je kunt alle voedingsstoffen eenvoudig binnenkrijgen die je ook consumeert als alles eter. Naast de voedingsstoffen die je nodig hebt, zijn er ook heel veel vegan lekkernijen op de markt. Denk aan ijsjes, kaas, vleesvervangers. Als vegan kom je niets tekort!

Waarom vegan?

Wij zijn vegan voor de dieren, het milieu en voor onze eigen gezondheid. In dit artikel vertellen we uitgebreid waarom we vegan zijn. Ook hebben we alle voordelen van een vegan lifestyle op een rij gezet. Die vind je hier.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Volg Vetjebol op