Vegan fashion is helemaal niet moeilijk te vinden, het is alleen goed om te weten waar je op moet letten. Zo wil je als je op zoek bent naar vegan kleding geen leer, wol, zijde of andere dierlijke producten in de fashion items hebben. Wij hebben onze favoriete vegan fashion merken geselecteerd. Dat maakt het shoppen voor jou hopelijk een stukje eenvoudiger.

Vegan tassen

Deze merken verkopen vegan tassen en hebben een uitgebreide collectie met de mooiste exemplaren. Allemaal 100% cruelty free.

Denise Roobol is een Rotterdamse designer. Ze maakt prachtige tassen van 100% plantaardige materialen. Ik heb de city bag en ben er dol op! Alle producten van Denise Roobol zijn PETA approved.

Bestel bij Denise Roobol

Osier is een heel mooi Amsterdams tassenlabel. Oprichster Theresa Jentzsch wil het gat dichten tussen duurzame middensegments- en luxemerken. Daarnaast wil ze het dragen van vegan tassen normaliseren.

Bestel bij Osier

Vegan schoenen

Dit zijn onze favoriete vegan schoenen merken. Ze verkopen schoenen die gemaakt zijn van plantaardige materialen, zoals vegan leer, rubber of zelfs kurk.

Matt & Nat is een 100% vegan merk dat tassen en schoenen verkoopt. Thera heeft enkellaarzen van dit Canadese merk en ze zijn supermooi en van hoge kwaliteit. Het vegan leer is niet van dierlijk leer te onderscheiden.

Bestel bij Geitenwollenwinkel

TOMS is meer dan een fashionmerk, het is een ethische en duurzame beweging. Met hun One for One formule helpen ze mensen over de hele wereld. Ze verkopen brillen, schoenen en ook kleding. Let op: Niet alle schoenen van TOMS vegan zijn. Daarom verwijzen we je door naar hun vegan collectie!

Bestel bij TOMS

Vegan riemen

Dit zijn een aantal van onze favoriete vegan riemen merken. Deze merken maken geen gebruik van leer, maar van alternatieve materialen zoals vegan leer of zelfs gebruikte fietsbanden.

Lek Belt maakt riemen van oude fietsbanden. Hierdoor hoeven deze oude, gebruikte materialen niet weggegooid te worden. Super duurzaam dus! En omdat iedere gebruikte fietsband anders is, is iedere riem van Lek Belt uniek.

Bestel bij Lek Belt

ethicalWARES volledig veganistisch merk met een uitgebreid assortiment leervrije schoenen en accessoires. Inmiddels bestaan ze al 25 jaar, maar ze blijven innoveren. Zeker nu veganisme steeds meer groeiende is.

Bestel bij Vega Life

Vegan kleding

Het kan lastig zijn om te weten welke kleding nu precies vegan is en welke niet. We hebben onze favoriete vegan kledingmerken op een rij gezet zodat het voor jou hopelijk iets makkelijker kiezen is.

Kings of Indigo maakt zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede stoffen. Ze gebruiken daarnaast organic katoen, linnen en Tencel. Het jeans merk streeft naar een betere wereld en dit trekken ze door in hun hele merk. Ze zijn daarom ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Bestel bij De Bijenkorf

ARMEDANGELS ken je misschien wel. Het merk is in 2007 opgericht in Duitsland. Eerlijk en duurzaam kleding produceren is voor hen een must. Het merk heeft een GOTS certificering en is PETA Approved. ARMEDANGELS is voor 90% vegan.

Bestel bij About You

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Tower Bridge Londen
16/09
Vergeet Berlijn. Londen is dé vegan hoofdstad van Europa. Met (hippe) vegan festivals, tot vegan...
Vegan porridge ontbijt
11/09
Misschien wel onze meest favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. Tegenwoordig maken we zulke...
02/09
Feestjes vieren wordt steeds makkelijker. Na HEMA heeft nu ook Multivlaai vegan taart! En ze...

Volg Vetjebol op