Wij kopen alleen nog vegan schoenen. Dit betekent dat er in het hele productieproces geen dierlijke materialen wordt gebruikt. Daarnaast willen we ook het liefst schoenen die een zo klein mogelijke impact op de aarde. In de hele productie van de schoen is rekening gehouden met het milieu. Van het produceren van de materialen, het maken van de schoen tot het transporteren van de producten.

Vegan schoenmerken

Matt & Nat is een 100% vegan merk dat tassen en schoenen verkoopt. Thera heeft enkellaarzen van dit Canadese merk en ze zijn supermooi en van hoge kwaliteit. Het vegan leer is niet van dierlijk leer te onderscheiden.

Bestel bij Geitenwollenwinkel

TOMS is meer dan een fashionmerk, het is een ethische en duurzame beweging. Met hun One for One formule helpen ze mensen over de hele wereld. Ze verkopen brillen, schoenen en ook kleding. Let op: Niet alle schoenen van TOMS vegan zijn. Daarom verwijzen we je door naar hun vegan collectie!

Bestel bij TOMS

Beyond Skin is een Brits schoenenmerk, alleen niet zomaar een schoenenmerk: ze maken eerlijke en vegan schoenen. Schoonheid zonder wreedheid: dat is hun motto. En dat lukt ze heel goed met hun prachtige schoenen gemaakt van vegan friendly materialen.

Bestel bij Sarenza

Dit Franse merk maakt comfortabele sneakers met duurzame materialen. Let op: Niet alle VEJA schoenen zijn vegan, daarom verwijzen we je naar hun vegan pagina.

Bestel bij VEJA

Vegetarian Shoes maakt al sinds 1990 vegan schoenen. Niet alle schoenen zijn helemaal onze stijl, maar er zitten zeker wat pareltjes tussen. Thera heeft zelf twee paar schoenen van dit merk. Ze staan er ook om bekend bekende schoenen na te maken, maar dan vegan!

Bestel bij Vega Life

Stella McCartney maakt schoenen, tassen en kleding van hoogwaardige kwaliteit. Ze maakt gebruik van duurzame en innovatieve materialen. Let op: Niet alle producten van Stella McCartney zijn vegan. Zo wordt er voor sommige producten wol gebruikt. Op de website van De Beijenkorf kun je filteren op materiaal.

Bestel bij De Bijenkorf

Duurzame en vegan schoenen

Bij duurzame schoenen is uiteraard ook rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden van de makers. Voor de productie van deze schoenen dus geen gedwongen overwerk, discriminatie, onveilige omstandigheden en kinderarbeid. De merken die je op Brands with Benefits vindt zijn volledig eerlijk. Ze voldoen aan de goede gedragscodes. Dit houdt in dat de merken zich aan bepaalde normen moeten houden die door de Verenigde Naties zijn erkend. De normen betreffen zaken als minimale arbeidsvoorwaarden, geen dwangarbeid, geen kinderarbeid, geen discriminatie en nog meer. Lees hier meer over deze gedragscodes en normen.

Schoenen voor iedereen

Duurzame schoenen hoeven zeker niet oubollig of saai te zijn. Van sneakers, pumps, laarzen, gympen, hakken… alles is duurzaam te verkrijgen. Merken zoals VEJA maken heel toffe sneakers, Matt & Nat heeft prachtige elegante schoenen, TOMS zijn heel fijne schoenen voor een relaxt dagje buiten. Je kan dus alle kanten op met duurzame schoenen. Bekijk hier al onze duurzame schoenen.

Materiaal dat gebruikt wordt voor vegan schoenen

Ze zijn dus vrij van leer, suede, wol en alle andere dierlijke materialen. In plaats van koeien of varkens leer wordt er een veganistische leer gebruikt, ook wordt er vaak gebruik gemaakt van rubber en soms zelf van ananasleer of kurk.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Advertentie

Advertentie

Check ook:

Geschilderde trappen Beiroet
10/08
Beiroet? Ja, Beiroet! Het is een fantastische stad, met ontzettend veel cultuur en historie. Daarnaast...
Bonboon Vetjebol
07/08
Speciaal voor Tristan’s verjaardag zijn we uiteten geweest bij Bonboon op KSNM eiland in Amsterdam....
Hema Vegan Hotdog
02/08
Yes, het is zo ver! De HEMA lanceert een vegan hotdog. Na hun vegan appeltaart...

Volg Vetjebol op