Wij zijn wekelijks toch wel een paar uurtjes bezig met het huishouden. De was doen, het huis stoffen en dweilen… Naast dat we veganistisch eten, gebruiken we ook alleen vegan producten. Dus ook vegan huishoudartikelen. Maar wanneer is een schoonmaakmiddel of wasmiddel nu vegan? Wij hebben onze favoriete merken op een rij gezet zodat het voor jou makkelijker kiezen is.

Vegan wasmiddel

Met deze merken haal je vegan en duurzaam wasmiddel in huis. Ze zijn proefdiervrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor ze minder schadelijk zijn voor het milieu.

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen met de Sapindus mukorossi vrucht. Wanneer de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water geven ze een natuurlijke vorm van zeep af!

Bestel bij biggreensmile.nl

Het merk Klok bestaat al meer dan 100 jaar. Ze maken o.a. wasmiddel en schoonmaakmiddel. En dat proberen ze zo duurzaam mogelijk te doen. Alle producten van Klok zijn vegan en dus ook dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan schoonmaakmiddel

Deze merken maken vegan en duurzame schoonmaakmiddelen. Ze zijn dierproefvrij en gemaakt met natuurlijke ingrediënten zodat ze minder schadelijk zijn voor het milieu.

De schoonmaakmiddelen van dit Nederlandse merk zijn voor 99% biologisch afbreekbaar. Verder gebruiken ze geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. En de producten zijn proefdiervrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Van ingrediënten en verpakking tot supply chain. By het Belgische Ecover proberen ze alles zo Clean mogelijk te doen. Alle producten zijn 100% vegan en proefdiervrij. De nieuwste Ecover verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan en duurzame huishoudartikelen

We vinden het belangrijk dat een schoonmaakmiddel niet op dieren is getest, vegan en milieuvriendelijk is. Dat lijken aardig wat eisen, maar inmiddels zijn er aardig wat merken te vinden die dit allemaal ondersteunen, zoals Marcels Green Soap, Dr Bronner.

Maar ook voor het wassen van onze kleding willen we de juiste producten. Een heel leuk merk is bijvoorbeeld Seepje. Helemaal natuurlijk en ook nog eens eerlijk geproduceerd. Ze gebruiken vruchtenschillen uit India en Nepal en bepalen de locale boeren een eerlijke prijs.

Milieuvriendelijke huishoudartikelen

Er zijn veel verschillende vegan huishoudartikelen, maar veganistisch hoeft niet per definitie goed voor het milieu te betekenen. Omdat we duurzaamheid ook belangrijk vinden, kiezen we vegan huishoudartikelen die ook een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu. Zo bevatten ze geen schadelijke stoffen, maar alleen natuurlijke ingrediënten.

Proefdiervrije huishoudartikelen

Een vegan huishoudartikel hoeft niet per definitie proefdiervrij te zijn. Twijfel je of een product proefdiervrij is? Google het merk dan of doe navraag bij het merk.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Advertentie

Bol.com Algemeen

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Natural Heroes

Volg Vetjebol op