Wij zijn wekelijks toch wel een paar uurtjes bezig met het huishouden. De was doen, het huis stoffen en dweilen… Naast dat we veganistisch eten, gebruiken we ook alleen vegan producten. Dus ook vegan huishoudartikelen. Maar wanneer is een schoonmaakmiddel of wasmiddel nu vegan? Wij hebben onze favoriete merken op een rij gezet zodat het voor jou makkelijker kiezen is.

Vegan wasmiddel

Met deze merken haal je vegan en duurzaam wasmiddel in huis. Ze zijn proefdiervrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor ze minder schadelijk zijn voor het milieu.

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen met de Sapindus mukorossi vrucht. Wanneer de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water geven ze een natuurlijke vorm van zeep af!

Bestel bij biggreensmile.nl

Het merk Klok bestaat al meer dan 100 jaar. Ze maken o.a. wasmiddel en schoonmaakmiddel. En dat proberen ze zo duurzaam mogelijk te doen. Alle producten van Klok zijn vegan en dus ook dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan schoonmaakmiddel

Deze merken maken vegan en duurzame schoonmaakmiddelen. Ze zijn dierproefvrij en gemaakt met natuurlijke ingrediënten zodat ze minder schadelijk zijn voor het milieu.

Ecologisch schoonmaken doe je met Ecopods. De verstuiver is herbruikbaar en de pods zijn oplosbaar in water. Ze nemen veel minder ruimte in dan de ‘gewone’ schoonmaakmiddelen. Gebruik de kortingscode 10vetjebol voor 10% korting.

Bestel bij ECOPODS

De schoonmaakmiddelen van dit Nederlandse merk zijn voor 99% biologisch afbreekbaar. Verder gebruiken ze geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. En de producten zijn proefdiervrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan en duurzame huishoudartikelen

We vinden het belangrijk dat een schoonmaakmiddel niet op dieren is getest, vegan en milieuvriendelijk is. Dat lijken aardig wat eisen, maar inmiddels zijn er aardig wat merken te vinden die dit allemaal ondersteunen, zoals Marcels Green Soap, Dr Bronner.

Maar ook voor het wassen van onze kleding willen we de juiste producten. Een heel leuk merk is bijvoorbeeld Seepje. Helemaal natuurlijk en ook nog eens eerlijk geproduceerd. Ze gebruiken vruchtenschillen uit India en Nepal en bepalen de locale boeren een eerlijke prijs.

Milieuvriendelijke huishoudartikelen

Er zijn veel verschillende vegan huishoudartikelen, maar veganistisch hoeft niet per definitie goed voor het milieu te betekenen. Omdat we duurzaamheid ook belangrijk vinden, kiezen we vegan huishoudartikelen die ook een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu. Zo bevatten ze geen schadelijke stoffen, maar alleen natuurlijke ingrediënten.

Proefdiervrije huishoudartikelen

Een vegan huishoudartikel hoeft niet per definitie proefdiervrij te zijn. Twijfel je of een product proefdiervrij is? Google het merk dan of doe navraag bij het merk.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Bol.com Algemeen

Advertentie

Bol.com Algemeen

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
De feestdagen draaien vaak om consumeren, van eten en spullen. Maar je kunt dit ook...
Vegan food hacks
01/11
Vegan food hacks. Deze 4 recepten ontdekten we pas toen we vegan werden en zijn...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op