Advertentie

Bestaat er zoiets als vegan schoonmaakmiddel? Of sterker nog, bestaat er zoiets als niet-vegan schoonmaakmiddel? Wat is er dan niet vegan aan de producten waar je je huis mee schoonmaakt? Sommige merken maken gebruik van dierlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld bijenwas. Anderen zijn getest op dieren. Daarom hebben wij merken voor je verzameld die wel vegan en proefdiervrij zijn!

Vegan schoonmaakmiddel

De schoonmaakmiddelen van dit Nederlandse merk zijn voor 99% biologisch afbreekbaar. Verder gebruiken ze geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. En de producten zijn proefdiervrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Van ingrediënten en verpakking tot supply chain. By het Belgische Ecover proberen ze alles zo Clean mogelijk te doen. Alle producten zijn 100% vegan en proefdiervrij. De nieuwste Ecover verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Bestel bij biggreensmile.nl

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen met de Sapindus mukorossi vrucht. Wanneer de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water geven ze een natuurlijke vorm van zeep af!

Bestel bij biggreensmile.nl

Het merk Klok bestaat al meer dan 100 jaar. Ze maken o.a. wasmiddel en schoonmaakmiddel. En dat proberen ze zo duurzaam mogelijk te doen. Alle producten van Klok zijn vegan en dus ook dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Duurzame schoonmaakmiddelen

We schreven al eens over duurzame schoonmaakmiddelen. Want schoonmaakmiddelen hebben niet alleen effect op sommige dieren, maar ook op het milieu. Wij gebruiken liever geen chemische schoonmaakmiddelen met giftige stoffen. Deze stoffen komen in niet alleen in het water terecht en vervuilen daardoor de bodem, maar kunnen ook op je huid terechtkomen. Wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Dierproefvrije schoonmaakmiddelen

De ingedriënten van schoonmaakmiddelen zijn hoogstwaarschijnlijk in het verleden op dieren getest. Dit is eigenlijk bij elk merk zo. Maar een schoonmaakmiddelen merk kan kiezen voor een ‘cut off date’. Dit houdt in dat het bedrijf geen ingrediënten meer gebruikt die na een bepaalde datum op dieren getest zijn. Door dit te doen, kan een merk uiteindelijk een dierproefvrij certificaat bemachtigen en wordt het dierproefvrij genoemd. Er zijn veel bedrijven die nooit hun product op dieren heeft getest, maar die wel ingrediënten gebruikt dit dus voor hun tijd op dieren zijn getest. Hier vind je een paar van onze favoriete vegan schoonmaakmiddelen.

Bekijk ook eens welke merken vegan wasmiddel verkopen.


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Advertentie

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan bananenbrood recept
08/04
Het perfecte vegan bananenbrood bakken was mij nog nooit gelukt, en ik heb vele pogingen...
Rijstnoedels met groente en tofu
01/04
Dit recept voor rijstnoedels met groente en tofu maken we de laatste tijd bijna iedere...
Duurzame panty
29/03
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...

Advertentie

Volg Vetjebol op