Bestaat er zoiets als vegan schoonmaakmiddel? Of sterker nog, bestaat er zoiets als niet-vegan schoonmaakmiddel? Wat is er dan niet vegan aan de producten waar je je huis mee schoonmaakt? Sommige merken maken gebruik van dierlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld bijenwas. Anderen zijn getest op dieren. Daarom hebben wij merken voor je verzameld die wel vegan en proefdiervrij zijn!

Vegan schoonmaakmiddel

Ecologisch schoonmaken doe je met Ecopods. De verstuiver is herbruikbaar en de pods zijn oplosbaar in water. Ze nemen veel minder ruimte in dan de ‘gewone’ schoonmaakmiddelen. Gebruik de kortingscode 10vetjebol voor 10% korting.

Bestel bij ECOPODS

De schoonmaakmiddelen van dit Nederlandse merk zijn voor 99% biologisch afbreekbaar. Verder gebruiken ze geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. En de producten zijn proefdiervrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Van ingrediënten en verpakking tot supply chain. By het Belgische Ecover proberen ze alles zo Clean mogelijk te doen. Alle producten zijn 100% vegan en proefdiervrij. De nieuwste Ecover verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Bestel bij biggreensmile.nl

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen met de Sapindus mukorossi vrucht. Wanneer de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water geven ze een natuurlijke vorm van zeep af!

Bestel bij biggreensmile.nl

Het merk Klok bestaat al meer dan 100 jaar. Ze maken o.a. wasmiddel en schoonmaakmiddel. En dat proberen ze zo duurzaam mogelijk te doen. Alle producten van Klok zijn vegan en dus ook dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Duurzame schoonmaakmiddelen

We schreven al eens over duurzame schoonmaakmiddelen. Want schoonmaakmiddelen hebben niet alleen effect op sommige dieren, maar ook op het milieu. Wij gebruiken liever geen chemische schoonmaakmiddelen met giftige stoffen. Deze stoffen komen in niet alleen in het water terecht en vervuilen daardoor de bodem, maar kunnen ook op je huid terechtkomen. Wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Dierproefvrije schoonmaakmiddelen

De ingrediënten van schoonmaakmiddelen zijn hoogstwaarschijnlijk in het verleden op dieren getest. Dit is eigenlijk bij elk merk zo. Maar een schoonmaakmiddelen merk kan kiezen voor een ‘cut off date’. Dit houdt in dat het bedrijf geen ingrediënten meer gebruikt die na een bepaalde datum op dieren getest zijn. Door dit te doen, kan een merk uiteindelijk een dierproefvrij certificaat bemachtigen en wordt het dierproefvrij genoemd. Er zijn veel bedrijven die nooit hun product op dieren heeft getest, maar die wel ingrediënten gebruikt dit dus voor hun tijd op dieren zijn getest. Hier vind je een paar van onze favoriete vegan schoonmaakmiddelen.

Bekijk ook eens welke merken vegan wasmiddel verkopen.


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
De feestdagen draaien vaak om consumeren, van eten en spullen. Maar je kunt dit ook...
Vegan food hacks
01/11
Vegan food hacks. Deze 4 recepten ontdekten we pas toen we vegan werden en zijn...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op