Cosmetica gebruik je waarschijnlijk elke dag. Van shampoo, tot misschien wel make-up. Cosmetica kan heel schadelijk zijn voor het milieu. Wij hebben een aantal vegan cosmetica geselecteerd die wij graag gebruiken.

Vegan shampoo

Deze merken verkopen vegan en proefdiervrije shampoo. Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten die beter zijn voor het milieu en voor je huid.

Faith in Nature hecht waarde aan eerlijke ingrediënten. Alle ingrediënten en eindproducten zijn niet getest op dieren en bevatte geen dierlijke ingrediënten. 100% vegan dus!

Bestel bij biggreensmile.nl

Lamazuna is een supermooi merk. Ze hebben als doel om verpakkingsmateriaal te verminderen en natuurlijke schoonheidsproducten te produceren. Daarnaast geven ze twee procent van de winst aan een milieuproject in Peru, dat de bebossing van de Amazone bevordert. Oh ja en het merk is uiteraard 100% vegan en dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan douchegel

Er komen steeds meer vegan shampoo merken op de markt. Wij hebben een aantal van onze favoriete merken op een rijtje gezet.

Dit activistische merk gebruikt fairtrade, vegan & biologische ingrediēnten voor hun Magic Soap. Je kunt de zepen van Dr. Bronner’s voor maar liefst 18 verschillende doeleinden gebruiken.

Bestel bij biggreensmile.nl

Dit Nederlandse merk verkoopt handgemaakte, natuurlijke en plasticvrije cosmetica. Alle producten zijn 100% vegan en handgemaakt in Europa.

Bestel bij Blokzeep

Vegan make-up

Dit zijn onze favoriete vegan make-up merken.

De beautyproducten van het Australische merk INIKA zijn 100% vegan, cruelty free en bestaan grotendeels uit biologische ingrediënten. De natuurlijke ingrediënten worden zo duurzaam mogelijk gewonnen, zonder gebruik van chemicaliën en kunstmest.

Bestel bij biggreensmile.nl

Veel cosmetica producten van Lush zijn vegan en kun je kopen zonder verpakking, zero-waste dus. Niet alle Lush producten zijn vegan, dus verwijzen we je naar hun vegan pagina. In de webshop staan bij alle producten ook duidelijk de ingrediënten beschreven.

Bestel bij Lush

Vegan zeep

Zeep is niet altijd vegan. Wij hebben onze favoriete zeep soorten en merken op een rij gezet. Zodat jij eenvoudig kunt kiezen.

Dit Nederlandse merk verkoopt handgemaakte, natuurlijke en plasticvrije cosmetica. Alle producten zijn 100% vegan en handgemaakt in Europa.

Bestel bij Blokzeep

Dille & Kamille verkoopt naast keukengerei ook heerlijke zepen. Niet alle zeep is vegan bij Dille & Kamille. Ze gebruiken namelijk ook honing. Dit staat er duidelijk bij, zo weet je precies welke je kunt kiezen.

Bestel bij Dille & Kamille

Vegan zonnebrand

Proefdiervrij, natuurlijk en vegan. Naïf, Eco Cosmetics en Jason Natural zijn onze favoriete merken voor vegan zonnebrandcreme.

Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Denk aan lijnzaadolie, avocado en tomaat. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Naïf heeft allerlei soorten cosmetica. Van scrub, shampoo, zonnebrand tot kinderverzorging.

Bestel bij bol.com

Eco Cosmetics s 100% natuurlijk en CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan en proefdiervrij! Ze maken o.a. zonnebrandcrème, badproducten, deodorant en verzorgingsproducten.

Bestel bij biggreensmile.nl

Duurzame en vegan cosmetica

Wij gebruiken alleen nog maar natuurlijke verzorgingsproducten die niet op dieren zijn getest. Eerder schreven we al over de impact van cosmetica op het milieu.

Wist je dat in de standaard verzorgings- en make-upproducten die je koopt bij de drogist om de hoek al zo’n 12.000 verschillende chemicaliën zitten? Daarnaast bevatten ze ook microbeats. Dit zijn heel kleine deeltjes plastic. Die smeer je op je huid, krijg je in je lichaam maar komen ook in de natuur terecht, zoals de oceanen. Vissen krijgen dit binnen, wat een groot gevaar voor de onderwaterwereld met zich mee brengt.

Proefdiervrije en vegan cosmetica

Vegan cosmetica is niet direct ook proefdiervrij. Gelukkig zijn dierproeven op cosmeticaproducten en ingrediënten binnen de EU sinds 2013 verboden. Buiten de EU worden er nog wel dierproeven uitgevoerd, ook voor de cosmetica-industrie. Het kan dus zijn dat cosmeticamerken die ook buiten de EU verkopen hun producten nog wel op dieren testen. Alleen merken die in de EU worden ontworpen, geproduceerd zijn gegarandeerd proefdiervrij. Deze merken hebben we dus voor jou geselecteerd.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
De feestdagen draaien vaak om consumeren, van eten en spullen. Maar je kunt dit ook...
Vegan food hacks
01/11
Vegan food hacks. Deze 4 recepten ontdekten we pas toen we vegan werden en zijn...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op