Nu vegan steeds meer opkomt, zijn er steeds meer vegan producten te vinden. Zo ook vegan cosmetica. Een vegan douchegel kun je bijvoorbeeld al bij een reguliere drogist vinden. Omdat we ook graag willen dat het product niet te veel schadelijke stoffen voor de aarde bevat, zoeken we altijd een verzorgingsproduct met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. We hebben een aantal van onze favoriete douchegel merken verzameld.

Vegan douchegel merken

Deze merken verkopen vegan douchegel. Je kunt het ook direct online bestellen. Ook zelf vegan douchegel maken kan! Check dan Natural Heroes in deze lijst:

Dit activistische merk gebruikt fairtrade, vegan & biologische ingrediēnten voor hun Magic Soap. Je kunt de zepen van Dr. Bronner’s voor maar liefst 18 verschillende doeleinden gebruiken.

Bestel bij Holland & Barrett

Faith in Nature hecht waarde aan eerlijke ingrediënten. Alle ingrediënten en eindproducten zijn niet getest op dieren en bevatte geen dierlijke ingrediënten. 100% vegan dus!

Bestel bij Holland and Barrett

Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Denk aan lijnzaadolie, avocado en tomaat. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Naïf heeft allerlei soorten cosmetica. Van scrub, shampoo, zonnebrand tot kinderverzorging.

Bestel bij Naïf

Veel cosmetica producten van Lush zijn vegan en kun je kopen zonder verpakking, zero-waste dus. Niet alle Lush producten zijn vegan, dus verwijzen we je naar hun vegan pagina. In de webshop staan bij alle producten ook duidelijk de ingrediënten beschreven.

Bestel bij Lush

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Jason Natural maakt o.a. zonnebrandcrème, tandpasta, deodorant en badproducten. De artikelen bevatten geen parabenen , synthetische kleur-, synthetische geur of schadelijke chemicaliën. Let op: De meeste producten van dit merk zijn vegan, maar een paar producten bevatten bijenwas (beeswax). Check daarom in de Big Green Smile webshop de ingrediënten van elk product.

Bestel bij biggreensmile.nl

Eco Cosmetics s 100% natuurlijk en CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan en proefdiervrij! Ze maken o.a. zonnebrandcrème, badproducten, deodorant en verzorgingsproducten.

Bestel bij biggreensmile.nl

Vegan en natuurlijke douchegel

We schreven eerder al over de impact van beautyproducten op de aarde. In veel producten zitten namelijk microbeats. Dit zijn minuscule stukjes plastic die vaak als opvulling van een product wordt gebruikt. Deze stukjes plastic komen bij het gebruik van die producten in je lichaam terecht, maar ook in onze waterleidingen, wat uiteindelijk ook betekent dat het in onze zeeën en oceanen komt. Hier leiden vissen en de hele onderwaterwereld onder.

Daarnaast kiezen we niet alleen voor vegan douchegel, maar deze moet ook proefdiervrij zijn. Vaak staat er een PETA approved, of een leaping bunny label. Zo weet je dat het product niet op dieren is getest.

Advertentie

Advertentie

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op