Advertentie

Niet alle zonnebrand is automatisch vegan, net zoals bij andere cosmeticaproducten. Zo wordt er regelmatig bijenwas gebruikt in zonnebrandcreme en sommige merken testen zelfs nog op dieren. Waar vind je vegan zonnebrand en hoe weet je waar je op kunt letten? We zetten het voor je op een rijtje.

Onze favoriete zonnebrand merken

Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Denk aan lijnzaadolie, avocado en tomaat. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Naïf heeft allerlei soorten cosmetica. Van scrub, shampoo, zonnebrand tot kinderverzorging.

Bestel bij Naïf

Eco Cosmetics s 100% natuurlijk en CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan en proefdiervrij! Ze maken o.a. zonnebrandcrème, badproducten, deodorant en verzorgingsproducten.

Bestel bij biggreensmile.nl

Jason Natural maakt o.a. zonnebrandcrème, tandpasta, deodorant en badproducten. De artikelen bevatten geen parabenen , synthetische kleur-, synthetische geur of schadelijke chemicaliën. Let op: De meeste producten van dit merk zijn vegan, maar een paar producten bevatten bijenwas (beeswax). Check daarom in de Big Green Smile webshop de ingrediënten van elk product.

Bestel bij biggreensmile.nl

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Organic is niet automatisch vegan

Een product waar natuurlijk of biologisch op staat is niet autmatisch vrij van dierlijke ingrediënten. Laat je niet verleiden door deze termen. Het kan zijn dat het product inderdaad is gemaakt van biologische ingredienten, maar bijenwas kan ook biologisch zijn. Daarnaast doen sommige cosmeticamerken ook aan green washing. Wat betekent dat ze zich duurzamer en groener voor doen dan ze in werkelijkheid zijn.

Dierproefvrij

Het testen op dieren voor cosmetica is in Europa en de VS verboden. Nu wil dit niet gelijk zeggen dat alle producten die je in Nederland kunt kopen ook echt dierproefvrij zijn. Als een cosmeticamerk in China verkoopt zijn ze verplicht om op dieren te testen om hun producten op de Chinese markt te mogen verkopen. Soms worden bepaalde ingrediënten in China op dieren getest die worden gebruikt voor een Europees merk. Als het eindproduct niet op dieren is getest maar bepaalde ingrediënten wel dan mag het cosmeticamerk als nog zeggen dat ze proefdiervrij zijn.

Deze merken verkopen allemaal vegan zonnebrand die ook nog milieuvriendelijk zijn. Niet alleen in de productie maar ook in de ingrediënten.

Op zoek naar meer vegan cosmeticaproducten zoals shampoo, deodorant of make-up? Bekijk hier onze favorieten.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Advertentie

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan bananenbrood recept
08/04
Het perfecte vegan bananenbrood bakken was mij nog nooit gelukt, en ik heb vele pogingen...
Rijstnoedels met groente en tofu
01/04
Dit recept voor rijstnoedels met groente en tofu maken we de laatste tijd bijna iedere...
Duurzame panty
29/03
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...

Advertentie

Volg Vetjebol op