Wat is er niet vegan aan shampoo vraag je jezelf misschien af? Voor sommige shampoo’s wordt gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten. Misschien ingrediënten die je niet direct zou herkennen als niet vegan. Een aantal van die ingrediënten zijn: keratin (komt uit haar, hoeven en botten van dieren), ei, honing, collageen en bijvoorbeeld stearinezuur (dat is een dierlijk vet).

Vegan shampoo kopen

Hoe weet je zeker dat je een vegan shampoo aanschaft? Het kan lastig zijn als je een nieuw product wilt uitproberen. Probeer te letten op bovenstaande ingrediënten en Google het merk of het product. Als het product vegan is vermelden ze dit vaak wel op hun website of je kunt de ingrediënten waarbij je twijfelt opzoeken. Alsnog kan het soms lastig zijn. Daarom delen we onze favoriete vegan shampoo, zodat je eenvoudig het juiste diervriendelijke product kunt vinden.

Faith in Nature hecht waarde aan eerlijke ingrediënten. Alle ingrediënten en eindproducten zijn niet getest op dieren en bevatte geen dierlijke ingrediënten. 100% vegan dus!

Bestel bij biggreensmile.nl

Lamazuna is een supermooi merk. Ze hebben als doel om verpakkingsmateriaal te verminderen en natuurlijke schoonheidsproducten te produceren. Daarnaast geven ze twee procent van de winst aan een milieuproject in Peru, dat de bebossing van de Amazone bevordert. Oh ja en het merk is uiteraard 100% vegan en dierproefvrij.

Bestel bij biggreensmile.nl

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Denk aan lijnzaadolie, avocado en tomaat. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Naïf heeft allerlei soorten cosmetica. Van scrub, shampoo, zonnebrand tot kinderverzorging.

Bestel bij bol.com

Veel cosmetica producten van Lush zijn vegan en kun je kopen zonder verpakking, zero-waste dus. Niet alle Lush producten zijn vegan, dus verwijzen we je naar hun vegan pagina. In de webshop staan bij alle producten ook duidelijk de ingrediënten beschreven.

Bestel bij Lush

Jason Natural maakt o.a. zonnebrandcrème, tandpasta, deodorant en badproducten. De artikelen bevatten geen parabenen , synthetische kleur-, synthetische geur of schadelijke chemicaliën. Let op: De meeste producten van dit merk zijn vegan, maar een paar producten bevatten bijenwas (beeswax). Check daarom in de Big Green Smile webshop de ingrediënten van elk product.

Bestel bij biggreensmile.nl

Eco Cosmetics s 100% natuurlijk en CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan en proefdiervrij! Ze maken o.a. zonnebrandcrème, badproducten, deodorant en verzorgingsproducten.

Bestel bij biggreensmile.nl

Proefdiervrije en vegan shampoo

Daarnaast zijn er helaas nog steeds veel merken die op dieren testen. Ook al staat er op de verpakking: ‘’proefdiervrij’’, ook dan kun je er niet altijd vanuit gaan dat het product volledig proefdiervrij is. Ze mogen dit al zeggen namelijk als het eindproduct niet op dieren is getest, maar de ingrediënten die in het product zitten wel.

Sinds 2013 mag er in de EU niet meer op dieren worden getest voor cosmetica. Helaas worden veel producten uit China gehaald, waar het nog wel is toegestaan. Wel zijn het aantal dierproeven door deze wetgeving van de EU gedaald. De eerste stap is dus gezet.

Alle vegan shampoo producten die wij aanbevelen zijn uiteraard niet alleen vegan maar ook proefdiervrij.

Wil je meer weten over vegan en duurzame cosmetica? Lees dit artikel.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op