Sinds wij duurzamer zijn gaan leven, zijn wij zeep gaan gebruiken onder de douche. Zeep is namelijk heel eenvoudig om verpakkingsvrij te kopen en ook is er volop vegan zeep te krijgen. Benieuwd naar welke zeep vegan is? Wij hebben een paar opties verzameld.

Dille & Kamille verkoopt naast keukengerei ook heerlijke zepen. Niet alle zeep is vegan bij Dille & Kamille. Ze gebruiken namelijk ook honing. Dit staat er duidelijk bij, zo weet je precies welke je kunt kiezen.

Bestel bij Dille & Kamille

Het Zeeplokaal begon toen oprichtster Thijske grip wilde krijgen op wat ze gebruikt om haar lichaam schoon te houden. De huid is je grootste orgaan en wat je hier op smeert komt ook in de bloedbaan terecht. Goed om dus een bewuste keus te maken. Het Zeeplokaal maakt gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en is ook nog eens volledig vegan.

Bestel bij Zeeplokaal

Zeep is niet per definitie vegan. Voor de productie van zeep kunnen zowel dierlijke als plantaardige vetten gebruikt worden. Zo wordt voor toiletzeep soms ook dierlijk vet gebruikt. Daarnaast kan zeep getest zijn op dieren.

Soorten zeep

Voorheen hadden we altijd het idee dat we niet echt ‘schoon’ werden van zeep. Maar nu vinden we het heel fijn om te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je huid minder droog wordt en het is heel eenvoudig om natuurlijke zeep te vinden. Daarnaast is een blok zeep ook een stuk goedkoper in de meeste gevallen. We doen er langer mee dan met een vegan douchegel, wat het duurzamer en goedkoper maakt. Win-win dus. 🙂

Zeep voor het haar

Wij gebruiken als vegan shampoo ook een zeep. Lush heeft heel fijne soorten zeep voor je haar. Het ruikt heerlijk en het schuimt er goed, wat een leuke bijkomstigheid is.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Natural Heroes

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Bol.com Algemeen

Advertentie

Natural Heroes

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Bol.com Algemeen

Volg Vetjebol op