Een riem is uiteraard niet alleen praktisch, maar het kan ook je outfit een stuk leuker maken. Maar het allerleukst is natuurlijk als een riem ook vegan is, naast dat ie er leuk uit ziet. We hebben een paar van onze favoriete vegan riemen merken verzameld.

Vegan riemen merken

Lek Belt maakt riemen van oude fietsbanden. Hierdoor hoeven deze oude, gebruikte materialen niet weggegooid te worden. Super duurzaam dus! En omdat iedere gebruikte fietsband anders is, is iedere riem van Lek Belt uniek.

Bestel bij Lek Belt

ethicalWARES volledig veganistisch merk met een uitgebreid assortiment leervrije schoenen en accessoires. Inmiddels bestaan ze al 25 jaar, maar ze blijven innoveren. Zeker nu veganisme steeds meer groeiende is.

Bestel bij Vega Life

Riemen van veganistisch leer

Riemen zijn vaak van leer gemaakt, maar dit hoeft uiteraard helemaal niet. Wij leven volledig veganistisch en dat betekent dat we niets van dieren gebruiken. Dus niet alleen in ons dieet, maar ook niet in de producten die we gebruiken.

We schreven eerder over de leerindustrie en alle negatieve impact die deze industrie met zich mee brengt. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de mensen en de aarde. Een riem kan van allerlei andere materialen gemaakt worden. Bijvoorbeeld van veganistisch ‘leer’, zoals de schoenen en riemen van Ethical Wares. Maar er zijn ook vegan riemen gemaakt van totaal ander materiaal. Zoals oude fietsbanden. Deze riemen maakt het leuke en duurzame merk Lek Belt.

Rubberen fietsbanden niet vegan?

De duurzame riemen van Lek Belt zijn gemaakt van gebruikte fietsbanden. Nu is er een kans dat er stearinezuur is gebruikt bij de productie van rubber. Stearinezuur komt uit dierlijk vet en zorgt ervoor dat het rubber beter zijn vorm behoudt. Dit is niet voor alle fietsbanden het geval, maar het kan wel. Wij vinden het in dit geval zelf geen probleem, omdat het gaat om gebruikte fietsbanden die anders bij het afval terechtkomen. En daarnaast is het haast onmogelijk te achterhalen of die ene band nu wel of niet een dierlijk product bevat. Het is hoe dan ook een duurzame keuze, maar de keuze is uiteindelijk aan jou!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Arabische rijst
27/07
We raakten geïnspireerd voor dit recept toen we op reis waren in Maleisië. Daar sliepen...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Veel mensen staan nooit stil bij de impact die wol met zich mee brengt. Een...
Vegan diner inspiratie
04/07
Wat ga je vanavond eten? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekkere vegan...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Volg Vetjebol op