Een goede tas is best essentieel. Het is niet alleen praktisch, maar kan ook echt een statement zijn voor je outfit. Wij kopen niet vaak een nieuwe tas, omdat we de laatste jaren altijd voor een duurzame en vegan tas kiezen. Deze duurzame en vegan tassen zijn van hoge kwaliteit, waardoor we er een stuk langer mee kunnen doen.

Vegan tassenmerken

Denise Roobol is een Rotterdamse designer. Ze maakt prachtige tassen van 100% plantaardige materialen. Ik heb de city bag en ben er dol op! Alle producten van Denise Roobol zijn PETA approved.

Bestel bij Denise Roobol

Osier is een heel mooi Amsterdams tassenlabel. Oprichster Theresa Jentzsch wil het gat dichten tussen duurzame middensegments- en luxemerken. Daarnaast wil ze het dragen van vegan tassen normaliseren.

Bestel bij Osier

INYATI is een heel creatief veganistisch merk. Het is opgericht in Duitsland. De oprichters van het merk zijn geïnspireerd door het leven, reizen en hun passie voor mode. De tassen zijn heel stijvol en in allerlei vormen en maten te krijgen.

Bestel bij veganbags.nl

Matt & Nat is een 100% vegan merk dat tassen en schoenen verkoopt. Thera heeft enkellaarzen van dit Canadese merk en ze zijn supermooi en van hoge kwaliteit. Het vegan leer is niet van dierlijk leer te onderscheiden.

Bestel bij Geitenwollenwinkel

RAINS begon ooit als jassenmerk, maar heeft nu ook heel stijlvolle tassen. Het merk is stijlvol in eenvoud, duurzaam, doelgericht en de producten zijn waterdicht. Ze wilden graag een betaalbare en moderne regenjas maken. Dat is ze goed gelukt! Maar ook hun tassen zijn heel tof. En vegan!

Bestel bij De Bijenkorf

Stella McCartney maakt schoenen, tassen en kleding van hoogwaardige kwaliteit. Ze maakt gebruik van duurzame en innovatieve materialen. Let op: Niet alle producten van Stella McCartney zijn vegan. Zo wordt er voor sommige producten wol gebruikt. Op de website van De Beijenkorf kun je filteren op materiaal.

Bestel bij De Bijenkorf

Duurzame en vegan tassen

We vinden het ook belangrijk dat onze vegan tassen eerlijk zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden voor de makers. Onze favoriete vegan merken voldoen aan de goede gedragscodes. Dit houdt in dat de merken zich aan bepaalde normen moeten houden die door de Verenigde Naties zijn erkend. De normen betreffen zaken als minimale arbeidsvoorwaarden, geen dwangarbeid, geen kinderarbeid, geen discriminatie en nog meer.

Geen leer

Zoals we al noemden zijn alle tassen bij ons vegan. Dit is een vereiste. Er zijn heel mooie alternatieven voor leer en het is dus helemaal niet nodig om dierlijk leer te gebruiken voor een tas. Lees hier meer over de leerindustrie. Ook zijn er genoeg vegan tassen merken met een PETA approved label. Dit houdt in dat ze helemaal diervriendelijk zijn. Zo weet je zeker dat het goed zit!


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Duurzame basics en ondergoed

Uitgelicht

Vegan shop tips
Vegan shop tips Vegan producten en merken
Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Check ook:

Droge handen
26/05
In deze coronatijd moeten we veel meer dan normaal onze handen wassen. Heel goed natuurlijk...
makkelijke vegan chocoladecake
25/05
Geen zin om uren te staan bakken? Dan is recept ideaal. Het is de ideale...
Eerlijke bikinimerken
24/05
De lente is in volle gang en voor we het weten is het zomer! Corona...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op