Op zoek naar vegan kleding? Hier vind je onze favoriete vegan en duurzame merken op een rijtje. Let op: van sommige merken zijn niet alle producten vegan. Dat zetten we er altijd bij, zodat je alsnog de juiste keuze kunt maken.

Vegan kledingmerken

Kings of Indigo maakt zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede stoffen. Ze gebruiken daarnaast organic katoen, linnen en Tencel. Het jeans merk streeft naar een betere wereld en dit trekken ze door in hun hele merk. Ze zijn daarom ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Bestel bij De Bijenkorf

ARMEDANGELS ken je misschien wel. Het merk is in 2007 opgericht in Duitsland. Eerlijk en duurzaam kleding produceren is voor hen een must. Het merk heeft een GOTS certificering en is PETA Approved. ARMEDANGELS is voor 90% vegan.

Bestel bij About You

Het Berlijnse merk IVY & OAK maakt duurzame en tijdloze collecties. Hun producten draaien om kwaliteit en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Let op: Niet alle producten van IVY & OAK zijn vegan. Op de website van De Beijenkorf kun je filteren op materiaal.

Bestel bij De Bijenkorf

Bij het Zweedse unisex kledingmerk Nudie Jeans draait het niet alleen om fashion, maar om comfort en duurzaamheid. Naast prachtige broeken vind je bij dit merk ook t-shirts, jassen, ondergoed en ze hebben nog veel meer. Wij zijn fan!

Bestel bij De Bijenkorf

Het streven van Filippa K is persoonlijke, simpele en duurzame kleding maken van hoge kwaliteit met een minimalistische Scandinavische stijl. Let op: Niet alle producten van Filippa K zijn vegan. Ze gebruiken ook wol en zijde. Op de website van De Bijenkorf kun je filteren op materiaal. En check ook de materialen in de specificaties van een product!

Bestel bij De Bijenkorf

Stella McCartney maakt schoenen, tassen en kleding van hoogwaardige kwaliteit. Ze maakt gebruik van duurzame en innovatieve materialen. Let op: Niet alle producten van Stella McCartney zijn vegan. Zo wordt er voor sommige producten wol gebruikt. Op de website van De Beijenkorf kun je filteren op materiaal.

Bestel bij De Bijenkorf

Vegan kleding voor de dieren

Veganistische kleding is vrij van dierlijke materialen. Dus zonder bijvoorbeeld leer, wol en zijde. Daarom is deze kleding ook 100% cruelty free. Wij vinden vegan kleding heel belangrijk. We willen niet dat er een dier hoeft te lijden voor de keuzes die wij maken. Er zijn heel veel mooie vegan kledingmerken, dus keus genoeg!

Vegan kleding voor de aarde

Veganistische kleding is niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor de aarde. De leerindustrie brengt ontzettend veel vervuiling met zich mee. Koeien stoten door hun uitlaatgassen (ontlasting en scheten) veel CO2 uit. CO2 is een grote belasting voor de aarde. Toch wordt vegan leer niet altijd gezien als een duurzaam alternatief. We schreven daar een uitgebreid artikel over.

Beter voor mensen

Daarnaast zitten er ontzettend veel schadelijke chemicaliën in het proces van de verwerking van leer. Dit is niet alleen heel erg schadelijk voor het milieu, maar ook voor de mensen die ermee werken.

Naast vegan kleding kopen we het liefst ook alleen ethisch geproduceerde kleding. We willen kledingmerken steunen die zorgen voor eerlijke lonen en goede werkomstandigheden voor de makers.

Duurzame kleding

Duurzame producten gaan verder dan de materialen en de mensenrechten. Er wordt ook gekeken naar het productieproces en hoe dit zo efficiënt mogelijk kan. Kan het transport verkort worden? Hoe worden de producten geleverd? De merken die wij hebben geselecteerd dragen allemaal hun steentje bij aan een groenere wereld.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Advertentie

Advertentie

Check ook:

Kruidenzout maken
13/10
Het is weer herfst en voor je het weet vergaan de kruidenplanten op je balkon...
Vegan Pannenkoeken Klein Geluk Heemskerk
07/10
Er komen steeds meer vegan hotspots bij, ook buiten Amsterdam. En precies dat vinden wij...
Vegan schoenen Vyom
06/10
Heb je binnenkort een feestje en ben je op zoek naar nette schoenen die vegan...

Volg Vetjebol op