Vegan kookboeken

Plantaardig eten is helemaal niet moeilijk, maar als je net vegan bent kun je misschien wel wat hulp gebruiken met het maken van de lekkerste vegan gerechten. Of wie weet heb je gewoon zin in iets nieuws en verrassends. Vegan kookboeken geven vaak meer informatie over de ingrediënten die er gebruikt worden. Je kunt er dus veel van leren. Wij vinden kookboeken heel leuk. Het haalt je uit je comfort zone en het is net alsof je bij iemand anders gaat eten. Sommige recepten hebben wij zo eigen gemaakt, dat ze inmiddels tot onze favoriete vegan recepten behoren.

Vegan kookboeken met makkelijke, gezonde én lekkere recepten

Onze favoriete vegan kookboeken hebben we verzameld en op een rij gezet. Deze boeken staan vol met de lekkerste recepten. Met in de hoofdrol altijd bonen, peulvruchten, groente of fruit. Sommige van de boeken zijn vegetarisch en niet vegan, maar de recepten zijn altijd heel eenvoudig plantaardig te maken. Een voordeel van deze boeken is ook dat er veel gezonde recepten in staan, maar ook met gezonde recepten kun je burgers eten en de lekkerste toetjes. Dat is wel te zien in het boek van Deliciously Ella. Met Easy Vegan heb je binnen een handomdraai een lekker recept op tafel. Je hoeft dus niet per se een keukenprins of -prinses te zijn om goed eten te kunnen maken.

Onze favoriete vegan kookboeken

Al deze boeken geven je heerlijke, gezonde plantaardige maaltijden met veel achtergrondinformatie. Daarom zijn dit onze favoriete vegan kookboeken:

Man.Eat.Plant.
Door Lisette Kreischer & Maartje Borst
Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.
Bestel bij bol.com


Lisa Goes Vegan
Door Lisa Stel
Een vegan (kook)boek met uitgebreide informatie, praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten voor makkelijk en lekker plantaardig eten! Vleeseters, vegetarier, veganist of flexitarier, dit boek is handig voor iedereen!
Bestel bij bol.com


How Not To Die Cookbook
Door Michael Greger M.D.
Met de recepten in dit boek krijg je de soorten voedsel binnen die wetenschappelijk bewezen grote voordelen hebben in het voorkomen en genezen van ziektes en het leiden van een langer en gezonder leven. Hiermee is het een mooie uitbreiding op het originele How Not To Die waarin deze wetenschappelijke bevinden beschreven worden.
Bestel bij bol.com


Plenty
Door Yotam Ottolenghi
"Groente genoeg om heel lekker te koken". Voor een lekkere maaltijd heb je absoluut geen vlees of vis nodig. Dat bewijst Yotam Ottolenghi wel met zijn boek Plenty. Het boek bevat 120 originele en lekkere gerechten, met als basis niets meer dan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen. Dit boek is vegetarisch, maar alle gerechten zijn eenvoudig vegan te maken.
Bestel bij bol.com


Oh She Glows – Elke Dag
Door Angela Liddon
Oh she glows ken je misschien wel van de gelijknamige blog. Dit kookboek staat dan, net als de blog, vol met heerlijke plantaardige recepten. Ook mensen met een glutenallergie kunnen bij Oh she glows terecht. In dit boek vindt je ruim 100 heerlijke vegan recepten.  
Bestel bij bol.com


Elke Dag Deliciously Ella
Door Ella Mills
Deliciously Ella oftewel Ella Mills (voorheen Woodward) is bekend door haar populaire blog. Inmiddels heeft ze ook een eetcafe in Londen en meerdere kookboeken. Dit vegan kookboek staat vol met heerlijke en eenvoudige veganistische recepten. Zodat een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is.
Bestel bij bol.com


500 Vegan Gerechten
Door Deborah Gray
Dit boek staat bomvol heerlijke vegan recepten. Van toetjes, ontbijt tot een complete gezinsmaaltijd en van bijzondere hapjes voor feestjes tot heerijke taartjes. Weet je niet wat je moet maken? Dit boek geeft je gegarandeerd inspiratie.
Bestel bij bol.com


Easy vegan
Door Living the Green Life
Met Easy Vegan laat voedingsdeskundige Sanne van Rooij van Living the Green Life je zien hoe je met een plantbased lifestyle altijd heerlijk en healthy kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent.
Bestel bij bol.com


The Green Kitchen
Door David Frenkiel
In The Green Kitchen krijg je een kijkje in de keuken van de Zweedse David en Luise. In dit kookboek vind je meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Veel recepten zijn eenvoudig vegan te maken.
Bestel bij bol.com

Check ook onze boeken voor beginnende vegans en overige vegan boeken.

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan rookworst bij HEMA
10/04
HEMA is lekker bezig! Eerder kwamen ze al met een 100% vegan appelkruimeltaart en nu...
Vegan cheesecake recept
07/04
Cheesecake maar dan zonder kaas, want dit is een vegan cheesecake. Kan gewoon! Met dit...
Vegan in Porto
04/04
Porto is de twee-na-grootste stad van Portugal. Het is prachtig gelegen aan de Douro rivier...

Ga direct naar

Blog Recepten