Plantaardig eten is helemaal niet moeilijk, maar als je net vegan bent kun je misschien wel wat hulp gebruiken met het maken van de lekkerste vegan gerechten. Of wie weet heb je gewoon zin in iets nieuws en verrassends. Vegan kookboeken geven vaak meer informatie over de ingrediënten die er gebruikt worden. Je kunt er dus veel van leren. Wij vinden kookboeken heel leuk. Het haalt je uit je comfort zone en het is net alsof je bij iemand anders gaat eten. Sommige recepten hebben wij zo eigen gemaakt, dat ze inmiddels tot onze favoriete vegan recepten behoren.

Onze favoriete vegan kookboeken

Al deze boeken geven je heerlijke, gezonde plantaardige maaltijden met veel achtergrondinformatie. Daarom zijn dit onze favoriete vegan kookboeken:

Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.

Bestel bij bol.com
Easy Vegan 2
Easy Vegan 2

Door Living The Green Life

Living the Green Life (LTGL) is opgericht door Sanne de Rooij. Het is een plantaardige platform en dit boek is een verlengde daarvan. Je vindt heerlijke recepten en duidelijke informatie over een plantbased lifestyle. Met als doel te laten zien dan plantaardig eten geen uitdaging is maar juist leuk en ontzettend lekker. Dit is het tweede Easy Vegan boek van LTGL.

Bestel bij bol.com
Kickstart
Kickstart

Door Lisa Steltenpool

Lisa Steltenpool is voedingsdeskundige en diëtist. Ze zou haar kunnen kennen van haar boek Vegarevolutie. In Kickstart  geeft ze nog meer gezonde vegan recepten en verteld ze hoe je een gezonde plantaardige levensstijl kunt behouden.

Bestel bij bol.com
Plenty
Plenty

Door Yotam Ottolenghi

“Groente genoeg om heel lekker te koken”. Voor een lekkere maaltijd heb je absoluut geen vlees of vis nodig. Dat bewijst Yotam Ottolenghi wel met zijn boek Plenty. Het boek bevat 120 originele en lekkere gerechten, met als basis niets meer dan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen. Dit boek is vegetarisch, maar alle gerechten zijn eenvoudig vegan te maken.

Bestel bij bol.com
How Not To Die Cookbook
How Not To Die Cookbook

Door Michael Greger M.D.

Met de recepten in dit boek krijg je de soorten voedsel binnen die wetenschappelijk bewezen grote voordelen hebben in het voorkomen en genezen van ziektes en het leiden van een langer en gezonder leven. Hiermee is het een mooie uitbreiding op het originele How Not To Die waarin deze wetenschappelijke bevinden beschreven worden.

Bestel bij bol.com
Oh She Glows – Elke Dag
Oh She Glows – Elke Dag

Door Angela Liddon

Oh she glows ken je misschien wel van de gelijknamige blog. Dit kookboek staat dan, net als de blog, vol met heerlijke plantaardige recepten. Ook mensen met een glutenallergie kunnen bij Oh she glows terecht. In dit boek vindt je ruim 100 heerlijke vegan recepten.

 

Bestel bij bol.com

Deliciously Ella oftewel Ella Mills (voorheen Woodward) is bekend door haar populaire blog. Inmiddels heeft ze ook een eetcafe in Londen en meerdere kookboeken. Dit vegan kookboek staat vol met heerlijke en eenvoudige veganistische recepten. Zodat een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is.

Bestel bij bol.com
500 Vegan Gerechten
500 Vegan Gerechten

Door Deborah Gray

Dit boek staat bomvol heerlijke vegan recepten. Van toetjes, ontbijt tot een complete gezinsmaaltijd en van bijzondere hapjes voor feestjes tot heerijke taartjes. Weet je niet wat je moet maken? Dit boek geeft je gegarandeerd inspiratie.

Bestel bij bol.com
Easy vegan
Easy vegan

Door Living the Green Life

Met Easy Vegan laat Sanne van Rooij van Living the Green Life je zien hoe je met een plantbased lifestyle altijd heerlijk en healthy kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent. Het boek staat vol met simpele en lekkere recepten.

Bestel bij bol.com
The Green Kitchen
The Green Kitchen

Door David Frenkiel

In The Green Kitchen krijg je een kijkje in de keuken van de Zweedse David en Luise. In dit kookboek vind je meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Veel recepten zijn eenvoudig vegan te maken.

Bestel bij bol.com
But I Could Never Go Vegan
But I Could Never Go Vegan

Door Kristy Turner

Je kunt prima leven zonder kaas. Dat bewijst Kristy Turner wel met het boek: But I Could Never Go Vegan. Het boek zit bomvol heerlijke recepten waar je gerust je vrienden voor kunt uitnodigen. Want een veganist eet echt niet alleen maar salades. Zet heerlijke verrassende en plantaardige gerechten neer met dit kookboek. Je hebt geen excuus meer om niet vegan te zijn met dit boek. 😉

Bestel bij bol.com

Vegan kookboeken met makkelijke, gezonde én lekkere recepten

Onze favoriete vegan kookboeken hebben we verzameld en op een rij gezet. Deze boeken staan vol met de lekkerste recepten. Met in de hoofdrol altijd bonen, peulvruchten, groente of fruit. Sommige van de boeken zijn vegetarisch en niet vegan, maar de recepten zijn altijd heel eenvoudig plantaardig te maken. Een voordeel van deze boeken is ook dat er veel gezonde recepten in staan, maar ook met gezonde recepten kun je burgers eten en de lekkerste toetjes. Dat is wel te zien in het boek van Deliciously Ella. Met Easy Vegan heb je binnen een handomdraai een lekker recept op tafel. Je hoeft dus niet per se een keukenprins of -prinses te zijn om goed eten te kunnen maken.

Check ook onze boeken voor beginnende vegans en overige vegan boeken.

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Geschilderde trappen Beiroet
10/08
Beiroet? Ja, Beiroet! Het is een fantastische stad, met ontzettend veel cultuur en historie. Daarnaast...
Bonboon Vetjebol
07/08
Speciaal voor Tristan’s verjaardag zijn we uiteten geweest bij Bonboon op KSNM eiland in Amsterdam....
Hema Vegan Hotdog
02/08
Yes, het is zo ver! De HEMA lanceert een vegan hotdog. Na hun vegan appeltaart...

Volg Vetjebol op