Advertentie

Eerder dit jaar zijn wij voor het eerst gaan wintersporten. Het beviel zo goed, dat we een maand later besloten om een week te gaan. We vinden wintersporten fantastisch, alleen het eten iets minder… Hoe pak je het aan om als vegan te gaan wintersporten? We delen onze tips.

vegan op wintersport

Als vegan op wintersport. Onze tips:

Advertentie

Kies de juiste accomodatie

We houden van uiteten gaan, maar vinden zelf koken ook heel fijn. Zeker op plekken waar je niet weet wat vegan is en wat niet. Daarom hebben wij met wintersport gekozen voor een appartement met keuken. Zo konden we zelf boodschappen doen en onze eigen maaltijden maken. Rijst met bonen, aardappels met zuurkool en nasi. Superlekker en voedzaam allemaal.

Food preppen

Doordat we een eigen keuken hebben, konden we ook heel eenvoudig ons eten voor de volgende dag klaarmaken. We hebben reusable boterhamzakjes waar we onze broodjes met gegrilde groente in deden. Ook zorgden we voor veel fruit en hadden we vegan energierepen mee.

Neem een tas mee op de piste

Al je food prep moet je natuurlijk ook ergens laten. Wij namen steeds een rugtas mee en hingen deze onderaan de piste op. Zo gingen we lekker skiën en kwamen we vanzelf terug bij onze tas, waar we vervolgens onze lunch uit konden halen en in het zonnetje konden opeten.

Wees creatief

Oke, de meeste restaurants op de pistes serveren waarschijnlijk schnitzels, bratwursten en nog veel meer vlees. Toch is er als je creatief bent soms wel iets te vinden. Een patatje met ketchup, een broodje met wat groente, bonen, zuurkool, groentesoep. Soms zijn er meerdere kleinere hapjes vegan te maken en dit samen vormt dan toch 1 grote maaltijd.

Op zoek naar meer tips? Lees ook onze tips voor vegan op reis.

We zijn dol op reizen. Bekijk hier al onze reisartikelen.

Advertentie

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan couscous salade recept
11/02
Een heel makkelijk en ook heel lekker recept! De Marokkaanse keuken is lekker fris dus...
Vegan vetbol
04/02
De winter is in volle gang, dus de vogeltjes kunnen wel wat hulp gebruiken bij...
Vegan in Alkmaar
29/01
Alkmaar is een mooie stad in het noorden van ons land. De stad heeft een...

Advertentie

Volg Vetjebol op