6 tips voor op reis als vegan

Thuis weet je precies wat je kunt eten, bij welk restaurant ze vegan opties hebben en is vegan zijn eigenlijk helemaal niet moeilijk. Dit kan op reis weleens anders zijn. Wij hebben wat tips verzameld van onze ervaringen als vegan op reis.

Een tijdje geleden zijn we in Costa Rica geweest. Wij dachten dat het niet gemakkelijk zou zijn om hier als vegan rond te reizen. Midden-Amerika staat bekend om zijn vleesrijke keuken. Maar we vonden de ene vegan hotspot na de andere en door vaak zelf te koken hebben we echt heel goed vegan gegeten.

Om een impressie te krijgen van al het lekkers kun je hier de video bekijken. Of check onze lijst van vegan restaurants Costa Rica.

Vegan op reis

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Tips voor vegan op reis

1. Voorbereiding

Voordat we op reis gaan, slaan we altijd veel energiebar’s in. CliffBar is onze favoriet. Deze repen zijn raw, vegan en bevatten veel natuurlijke voedingstoffen en proteïne. Ideaal voor als de keus gelimiteerd is en je snel iets wilt eten.

2. Locatie

Als het mogelijk is, zoeken we een Airbnb of een hostel uit in een buurt waar de meeste vegan of organic restaurants zitten. In San Jose zaten we iets buiten het centrum, maar wel in een buurt met veel vega(n) restaurants. Meestal als je vooraf de stad googled, kom je er wel achter waar de meest vegan hotspots zitten.

3. Lang leven HappyCow

HappyCow! Ik denk dat de meeste vegans deze app wel kennen. Zo niet, download ‘m dan snel, want hij is echt onmisbaar op reis. HappyCow is een online vegan en vegetarisch restaurant guide. HappyCow biedt restaurants, en health food stores aan over de hele wereld. Je kunt ook zelf vegan hotspots toevoegen die er nog niet opstaan. Zo help je de vegan community weer! 🙂

4. Koop lokale groente en fruit

Zeker in warmere landen zijn de groente en fruit zoveel lekkerder dan in Nederland. Zoek de lokale markten op en sla daar groente en fruit in. Zeker als het erg warm is, eten wij toch het liefst zo licht mogelijk. Maak een lekkere salade als lunch of koop wat fruit om te snacken.

5. Kook zelf

Tijdens het reizen verblijven wij eigenlijk altijd in hostels. In de meeste hostels kun je namelijk zelf koken. Ideaal, want dan kun je helemaal zelf bepalen wat je eet. Ook heb je dan een koelkast, zodat je ’s ochtends gewoon je havermoutje met gekoelde amandelmelk kan eten. Genieten!

6. Leer de taal (een beetje)

Voordat wij naar een land gaan willen we altijd de basics van een taal kennen, zoals hoi, doei en bedankt. Maar om het onszelf makkelijker te maken in een supermarkt of restaurant, leren we nu ook de producten die we NIET willen eten. Mocht je talenknobbel niet zo goed zijn, dan kun je ook altijd het vegan paspoort van Vega-Life bestellen. Hier staat precies in wat je wel en niet eet in alle talen. Handig om aan de kok van een restaurant te geven bijvoorbeeld.

Flexibel

En last but not least. Wees flexibel. Geniet van het land en van het eten, zonder jezelf te veel een druk op te leggen. Er is altijd wel iets te eten. En mocht je een keer per ongeluk iets binnen krijgen dat je niet wilt, dan is dat ook geen ramp. Soms is het echt overmacht. Zorg vooral dat je een leuke tijd hebt!

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties

  1. Weten jullie misschien hoe moeilijk of gemakkelijk het is voor een vegan reiziger in Bosnië?

  2. Ik ben een paar jaar geleden naar Servië geweest. Daar was het best aardig te doen. In de grote steden hebben ze wat vegan restaurants en in het binnenland hebben we veel zelf gekookt. De lokale bevolking is er alleen vaak niet bekend mee. Ik vermoed dat Bosnië wel hetzelfde zal zijn. Wanneer ga je? Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Vegan shop tips
Vegan shop tips Vegan producten en merken
Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Check ook:

tweedehandse kleding
28/06
Thuis weet je precies wat je kunt eten, bij welk restaurant ze vegan opties hebben...
Vegan custard taart
21/06
Thuis weet je precies wat je kunt eten, bij welk restaurant ze vegan opties hebben...
vegan brandnetelsoep recept
30/05
Thuis weet je precies wat je kunt eten, bij welk restaurant ze vegan opties hebben...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op