Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige vegan en misschien moet er ‘speciaal’ voor jou een vegan maaltijd gemaakt worden. Je valt op en je bent een uitzondering op de rest. Terwijl je uiteraard helemaal geen uitzondering wil zijn (want hoe tof als iedereen vegan zou eten!)

De enige vegan op sociale gelegenheden

Je zit op een verjaardag en het eten gaat rond. Je past vriendelijk bij de kaas en worst plank, ook de taart (waar waarschijnlijk melk, ei en wie weet wat nog meer inzit) sla je af. Mensen merken je eetgedrag op en vragen ernaar. Terwijl jij er misschien liever niet over praat om de discussie uit de weg te gaan.

Wij hebben deze situaties in het begin heel vaak gehad. Best lastig is dat. Nu weet iedereen dat we vegan zijn, omdat we steeds bij iedere verjaardag/feestje/etentje aan hebben gegeven dat we vegan zijn. Inmiddels weet iedereen dit en wordt er automatisch rekening met ons gehouden. En met de komst van zoveel nieuwe vegan producten is het zoveel eenvoudiger!

HEMA vegan appeltaart

Lees hier onze review van de vegan appeltaart bij de HEMA.

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Tips voor sociale gelegenheden

We hebben een paar tips op een rij gezet. Want we weten nog heel goed hoe lastig we het soms vonden om de enige vegan te zijn in een gezelschap. Maar het belangrijkste: je doet het niet voor hen. Dus houdt vast aan waar je in gelooft.

  • Wees duidelijk

Denk niet dat het wel goed komt, want mensen vergeten vaak dat je vegan bent. Of ze denken er niet over na bij het organiseren van een feestje. Geen probleem uiteraard. Maar voorkom dat je niets te eten hebt of dat je op het moment zelf iedereen nog in allerlei bochten moet laten wringen om voor jou iets vegans neer te zetten. Laat van tevoren weten dat je vegan bent en dat daarvoor waarschijnlijk iets geregeld moet worden.

  • Inspireer

Geeft een vriend/vriendin/collega/familielid een etentje? Vraag of je iets mee kunt nemen. Maak een heerlijke vegan maaltijd en laat mensen zien hoe lekker en eenvoudig plantaardig eten kan zijn. Of nodig mensen bij jou uit voor een heerlijke vegan maaltijd.

vegan op sociale gelegenheden

  • Verzamel informatie

We hebben vaak meegemaakt dat mensen erg geïnteresseerd waren waarom wij vegan zijn. Sommige mensen willen ook wel eens de discussie aangaan, omdat zij niet overtuigd zijn dat een vegan lifestyle goed is voor jezelf, de planeet of de dieren bijvoorbeeld. Het is handig om dan je argumenten paraat te hebben. Waarom ben je vegan? Wat zijn de voordelen? Zorg dat je je goed hebt ingelezen, of veel docu’s hebt gekeken (zoals, Forks over Knifes, Cowspiracy, Dominion, Your Planet etc). Harde feiten zorgen er vaak voor dat je mensen wel kunt overtuigen van jouw keuze. Of in ieder geval begrip hebben voor jouw levensstijl. We hebben onze favoriete boeken op een rij gezet waar wij veel aan hebben gehad toen we net vegan werden.

  • Wees relaxed

Als iemand zijn/haar best heeft gedaan om een plantaardige maaltijd neer te zetten, waardeer het dan ook en probeer niet nog ergens de ingrediëntenlijst te achterhalen. Het kan altijd gebeuren dat je iets niet vegan binnenkrijgt, dit kan ook gebeuren als je zelf iets bestelt in een restaurant bijvoorbeeld. Je doet je best en meer kun je niet doen!

Ben je op zoek naar meer tips? We hebben een aantal tips op een rij gezet voor beginnende vegans. Benieuwd naar waarom wij vegan zijn geworden? Lees hier ons verhaal.

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Vegan food hacks
01/11
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Volg Vetjebol op