Rijstnoedels met groente en tofu

Porties 2-3 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten

Ingrediënten
  • 150 gram rijstnoedels
  • 250 gram champignons
  • 200 gram paksoi
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember van 2 centimeter
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 250 gram tofu
  • Peper
  • Zout
  • Kurkuma
  • Sesamolie

Optionele toppings:

  • Limoensap
  • Bosui
  • Verse koriander

Dit recept voor rijstnoedels met groente en tofu maken we de laatste tijd bijna iedere week. Het is vrij simpel, gezond en erg lekker. Als smaakmakers gebruiken we gember, knoflook, sesamolie en sojasaus.

Je kunt verschillende soorten rijstnoedels gebruiken. Onze favoriet zijn de platte rijstnoedels gemaakt van zilvervliesrijst. Maar je kunt bijvoorbeeld ook mihoen gebruiken. Die noedels zijn veel dunner. Kies wat jij het lekkerst vindt!

Niet alle noedels zijn vegan, soms worden ze met ei gemaakt. Check dus even de verpakking. Met rijstnoedels zit je altijd goed.

Rijstnoedels ingrediënten

De hoofdingrediënten van de rijstnoedels

Bereidingswijze rijstnoedels met groente en tofu in sojasaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tofu in blokjes. Doe ze in een schaal en voeg een scheutje sesamolie, samen met flink peper en zout. En een beetje kurkuma poeder. Meng totdat alle tofu blokjes bedekt zijn. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en doe in de oven voor ongeveer 20 minuten. Mocht je geen oven hebben, dan kun je de tofu ook aanbakken in een pan met olijfolie, totdat ze geelbruin gekleurd zijn.

Tofu marineren

Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking en spoel ze af met koud water, tenzij je ze direct serveert.

Snijd nu de broccoli in roosjes en kook of stoom deze een aantal minuten, zodat ze nog een lekkere bite hebben.

Snipper de ui, knoflook en gember. Snijd de paksoi in stukjes, inclusief het blad. Of als je mini paksoi hebt hoef je alleen de steeltjes uit elkaar te trekken. Snijd de champignons in vieren.

Nu alles gesneden is kunnen we de groente gaan bakken. Verhit wat sesamolie in een wokpan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Laat een paar minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg nu de champignons toe en zet het vuur hoger. Bak een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak nog een paar minuten mee. Nog steeds op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg als laatste de 2 eetlepels sojasaus en de broccoli toe en bak nog 1 minuut.

Trek in meer Aziatische recepten? Probeer ook ons ramen recept. Minder lang de tijd? Maak dan het wokgerecht, klaar in 10 minuten.

De rijstnoedels serveren

Serveer in een schaal. Begin met een flinke laag rijstnoedels, gevolgd door de gebakken groente. En daar bovenop de blokjes tofu. Top eventueel af met bosui, verse koriander en limoensap. Eet smakelijk!

Rijstnoedels met groente en tofu

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op