Advertentie

Frisse couscous salade to go

Porties 1 weckpot vol
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten
  • 50 gram couscous
  • 1 cup kokend water
  • 1 blik zwarte bonen (240 gram uitgelekt)
  • 20 gram mango (uit de diepvries)
  • 8 cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • Handje rucola
  • 1 el ongezoete sojayoghurt
  • Takje munt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • peper en zout naar smaak

Advertentie

Recept: Frisse couscous salade to go

Couscous is snel, lekker en makkelijk mee te nemen, maar misschien ook een beetje saai. Daarom hebben wij deze verrassende couscous salade bedacht.

Hij is lekker fris door de mango en de munt en ideaal om mee te nemen als lunch voor op werk of school. Neem hem mee in een weckpot of in een hersluitbare plastic bak.

Varieer met je lunch! Check ook onze andere lunch recepten zodat je elke dag iets anders eet.

Check de video: Frisse couscous salade to go

Advertentie

Bereidingswijze frisse couscous salade

Breng water aan de kook. Pak een weckpot of een bakje dat je mee kunt nemen, en doe daar de couscous in.

Voeg de kruiden en ook de peper en zout aan toe aan de droge couscous. Schenk het kokende water over de couscous totdat het onder water staat. Roer door en laat een paar minuten staan.

Snijd de cherrytomaten door de helft en de komkommer in partjes. Snijd de mango in kleine stukjes en hak de munt fijn.

Als de couscous goed geweld is strooi je de zwarte bonen er bovenop. Vervolgens een laag tomaten, dan de komkommer en de mango. Pak dan een handje rucola en leg dat op het geheel. Strooi dan wat munt erover en tot slot een eetlepel sojayoghurt.

Neem een lepel mee, zo kun je op je werk/school of onderweg direct uit de pot eten. Als een weckpot niet in je tas past, kun je dit natuurlijk ook in een hersluitbare plastic bak meenemen!

Frisse couscous salade recept
Het resultaat: Couscous salade in een weckpot

Frisse couscous salade to go
Lekker als lunch op het werk of op school, thuis, óf neem ‘m mee naar het park! 🙂

 

Advertentie

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan bananenbrood recept
08/04
Het perfecte vegan bananenbrood bakken was mij nog nooit gelukt, en ik heb vele pogingen...
Rijstnoedels met groente en tofu
01/04
Dit recept voor rijstnoedels met groente en tofu maken we de laatste tijd bijna iedere...
Duurzame panty
29/03
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...

Advertentie

Volg Vetjebol op