Frisse couscous salade to go

Porties 1 weckpot vol
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten
  • 50 gram couscous
  • 1 cup kokend water
  • 1 blik zwarte bonen (240 gram uitgelekt)
  • 20 gram mango (uit de diepvries)
  • 8 cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • Handje rucola
  • 1 el ongezoete sojayoghurt
  • Takje munt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • peper en zout naar smaak

Recept: Frisse couscous salade to go

Couscous is snel, lekker en makkelijk mee te nemen, maar misschien ook een beetje saai. Daarom hebben wij deze verrassende couscous salade bedacht.

Hij is lekker fris door de mango en de munt en ideaal om mee te nemen als lunch voor op werk of school. Neem hem mee in een weckpot of in een hersluitbare plastic bak.

Varieer met je lunch! Check ook onze andere lunch recepten zodat je elke dag iets anders eet.

Check de video: Frisse couscous salade to go

Bereidingswijze frisse couscous salade

Breng water aan de kook. Pak een weckpot of een bakje dat je mee kunt nemen, en doe daar de couscous in.

Voeg de kruiden en ook de peper en zout aan toe aan de droge couscous. Schenk het kokende water over de couscous totdat het onder water staat. Roer door en laat een paar minuten staan.

Snijd de cherrytomaten door de helft en de komkommer in partjes. Snijd de mango in kleine stukjes en hak de munt fijn.

Als de couscous goed geweld is strooi je de zwarte bonen er bovenop. Vervolgens een laag tomaten, dan de komkommer en de mango. Pak dan een handje rucola en leg dat op het geheel. Strooi dan wat munt erover en tot slot een eetlepel sojayoghurt.

Neem een lepel mee, zo kun je op je werk/school of onderweg direct uit de pot eten. Als een weckpot niet in je tas past, kun je dit natuurlijk ook in een hersluitbare plastic bak meenemen!

Frisse couscous salade recept
Het resultaat: Couscous salade in een weckpot

Frisse couscous salade to go
Lekker als lunch op het werk of op school, thuis, óf neem ‘m mee naar het park! 🙂

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op