Recept: Oosterse groentesoep

Voor het recept van deze vegan Oosterse groentesoep zijn we geïnspireerd tijdens een reis naar Vietnam!

Check hier de video: Oosterse groentesoep

Advertentie

Bereidingswijze Oosterse groentesoep

Snijd de ui fijn en snipper de chilipepers en de knoflook. Verhit vervolgens wat olie in een middelgrote soeppan en voeg de ui hieraan toe. Fruit de ui en voeg daarna de knoflook en chili toe. Snijd ondertussen de champignons en de oesterzwammen in partjes. Bak mee tot ze redelijk geslonken zijn.

Breng 1 liter water aan de kook in diezelfde pan. Voeg het kruidenblokje toe. Laat de gember en citroengras meekoken. Snijd de wortels in plakjes en kook mee tot ze beetgaar zijn.

Voeg dan de paksoi toe aan de soep. Breng de soep op smaak met de sojasaus en het sap van een halve limoen. Laat het geheel nog 2 minuten koken. Vis dan de stukken gember en de citroengras uit de soep.

Dan is het tijd om de oosterse soep te gaan serveren! Leg op de bodem van de soep schaal een handje taugé, schep hier de soep overheen op. Garneer het geheel met wat verse koriander.

 

Oosterse groentesoep
Dit is wat je nodig hebt

Vegan oosterse groentesoep recept

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten