Paprika-tomatensoep

Porties 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten

Ingrediënten
  • 5 tomaten
  • 350 gram gegrilde paprika (uit pot, zonder vocht)
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • 1 liter water

Verder nodig

  • Staafmixer

Advertentie

Recept: Paprika-tomatensoep

Met dit makkelijke recept zet je binnen no-time een gezonde vegan paprika-tomatensoep op tafel! De gegrilde paprika, in combinatie met tomaten, rode ui, knoflook en komijnpoeder geeft deze soep een unieke smaak.

Heb je meer tijd om te koken? Probeer dan eens ons vegan lasagne recept.

Check de video: Paprika-tomatensoep

Advertentie

Bereidingswijze paprika-tomatensoep

Snijd de rode ui fijn, snipper de knoflook en snijd de tomaten in achten.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode ui, de knoflook, het komijnpoeder, flink zout en peper toe. Roer door en bak totdat de ui glazig is.

Voeg nu de tomaten en de suiker toe en bak even mee.

Voeg de paprika toe (zonder het vocht uit de pot) samen met 1 liter water. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Dien de soep op en bestrooi eventueel met wat verse selderij.

Check de video: Paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep ingrediënten
Dit heb je nodig voor de paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep recept
Het resultaat: Eet smakelijk!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op