Recept: Paprika-tomatensoep

Met dit makkelijke recept zet je binnen no-time een gezonde vegan paprika-tomatensoep op tafel! De gegrilde paprika, in combinatie met tomaten, rode ui, knoflook en komijnpoeder geeft deze soep een unieke smaak.

Heb je meer tijd om te koken? Probeer dan eens ons vegan lasagne recept.

Check de video: Paprika-tomatensoep

Bereidingswijze paprika-tomatensoep

Snijd de rode ui fijn, snipper de knoflook en snijd de tomaten in achten.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode ui, de knoflook, het komijnpoeder, flink zout en peper toe. Roer door en bak totdat de ui glazig is.

Voeg nu de tomaten en de suiker toe en bak even mee.

Voeg de paprika toe (zonder het vocht uit de pot) samen met 1 liter water. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Dien de soep op en bestrooi eventueel met wat verse selderij.

Check de video: Paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep ingrediënten
Dit heb je nodig voor de paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep recept
Het resultaat: Eet smakelijk!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

15/01
Het fijne aan tofu is dat je het zo’n beetje iedere smaak en structuur kan...
Plantaardige melk
03/01
Melk van een koe of van een ander dier drinken wij allang niet meer en dit...
01/01
Een tijdje geleden waren we bij een vriendin in Berlijn en daar hebben we deze taart...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots