Stoofperencake

Porties
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten

Ingrediënten
  • 225 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanilie extract
  • 1 citroen
  • 90 ml kokosolie
  • 150 gram stoofperen (of 5 stoofperen)
  • 200 ml havermelk (of elke plantaardige melk naar keuze)

Ingrediënten om 1 kilo stoofperen te bereiden

  • 250 ml rode wijn
  • 1 citroen
  • Gieser Wildeman stoofperen
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels (optioneel)

Advertentie

Recept: stoofperencake

Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept delen. Mijn zus heeft tientallen stoofperenbomen dus elk seizoen hebben wij een heel veel stoofpeertjes. En dan word je vanzelf wel creatief. We maakten deze stoofperencake. Bekijk hieronder het recept!

Advertentie

Bereidingswijze stoofperen

Bereid de stoofperen (wij hadden de luxe dat mijn vader dat al voor ons gedaan had)

Schil de stoofperen en snijd in partjes. Doe ze in een ruime pan met de wijn. Vul aan met water tot de peren er net onder staan. Voeg de citroen, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe optioneel ook wat kruidnagel in de pan. Laat een uur lang sudderen op laag vuur.

Bereidingswijze stoofperencake

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Knijp de citroen uit en voeg de kokosolie en de plantaardige melk toe. Snijd de stoofperen in stukjes en roer door het beslag.

Giet het beslag in een bakvorm en plaats 60 minuten in de oven.


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Tower Bridge Londen
16/09
Vergeet Berlijn. Londen is dé vegan hoofdstad van Europa. Met (hippe) vegan festivals, tot vegan...
Vegan porridge ontbijt
11/09
Misschien wel onze meest favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. Tegenwoordig maken we zulke...
02/09
Feestjes vieren wordt steeds makkelijker. Na HEMA heeft nu ook Multivlaai vegan taart! En ze...

Volg Vetjebol op