Advertentie

Stoofperencake

Porties
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten

Ingrediënten
  • 225 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanilie extract
  • 1 citroen
  • 90 ml kokosolie
  • 150 gram stoofperen (of 5 stoofperen)
  • 200 ml havermelk (of elke plantaardige melk naar keuze)

Ingrediënten om 1 kilo stoofperen te bereiden

  • 250 ml rode wijn
  • 1 citroen
  • Gieser Wildeman stoofperen
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels (optioneel)

Advertentie

Recept: stoofperencake

Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept delen. Mijn zus heeft tientallen stoofperenbomen dus elk seizoen hebben wij een heel veel stoofpeertjes. En dan word je vanzelf wel creatief. We maakten deze stoofperencake. Bekijk hieronder het recept!

Advertentie

Bereidingswijze stoofperen

Bereid de stoofperen (wij hadden de luxe dat mijn vader dat al voor ons gedaan had)

Schil de stoofperen en snijd in partjes. Doe ze in een ruime pan met de wijn. Vul aan met water tot de peren er net onder staan. Voeg de citroen, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe optioneel ook wat kruidnagel in de pan. Laat een uur lang sudderen op laag vuur.

Bereidingswijze stoofperencake

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Knijp de citroen uit en voeg de kokosolie en de plantaardige melk toe. Snijd de stoofperen in stukjes en roer door het beslag.

Giet het beslag in een bakvorm en plaats 60 minuten in de oven.


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op