Recept: Vegan chocolade cake met kokos

Chocolade en kokos. Gelukkiger kun je ons niet maken. Deze combinatie is hemels! Deze vegan chocolade cake met kokos is dan ook een favoriet van ons.

Danique van @reizendevegetarier mocht ons namens Fair Trade hun heerlijke biologische kokosolie toesturen die ze samen met de boeren in Sri Lanka maken. Nu zijn wij op reis, maar één van onze beste vrienden wilde het pakketje graag in ontvangst nemen. Hij heeft zijn eigen kookwinkel en is dol op bakken. Taartjes, cupcakes… je snapt wel waarom het 1 van onze beste vrienden is! 😉 Hij maakte met de kokosolie deze heerlijke vegan chocolade cake met kokos. Of zoals hij het zelf noemt: vegan choco coco shock.

Hij volgde het recept van The Pretty Bee. Hieronder de Nederlandse versie van deze vegan chocolade cake met kokos!

vegan chocolade kokos cake

Advertentie

Bereidingswijze vegan chocolade cake met kokos

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in met kokosolie en bestuif het met cacaopoeder.

Meng de droge ingrediënten (de speltbloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout) in een beslagkom met een vork of een garde.

Voeg de kokosolie, vanille extract, witte azijn, plantaardige melk en water toe en meng goed door. Giet het mengsel in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. De vegan chocolade cake met kokos bak je 40 tot 50 minuten.

Vegan chocolade cake recept

Om te kijken of de cake goed is, duw je de bovenkant zachtjes is. Deze moet terugkomen als je er op drukt. Laat dan de vegan chocolade cake met kokos een uur afkoelen in het bakblik.

Dan is het tijd voor de glazuur! Laat de chocolade en kokosolie samen smelten en meng goed door. Giet het vervolgens over de cake en bestrooi met de kokossnippers.

Maak de glazuur door de chocolade en de kokosolie te smelten en te mengen. Giet over de cake en bestrooi met de gedroogde kokos snippers.

Vegan chocolade cake met kokos

Vegan chocolade cake

Vegan chocolade cake met kokos

Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan rookworst bij HEMA
10/04
HEMA is lekker bezig! Eerder kwamen ze al met een 100% vegan appelkruimeltaart en nu...
Vegan cheesecake recept
07/04
Cheesecake maar dan zonder kaas, want dit is een vegan cheesecake. Kan gewoon! Met dit...
Vegan in Porto
04/04
Porto is de twee-na-grootste stad van Portugal. Het is prachtig gelegen aan de Douro rivier...

Ga direct naar

Blog Recepten