Vegan lasagne

Porties 4 personen
Voorbereiding 45 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten

Voor de tomatensaus:

  • 1 theelepel suiker
  • 5 tomaten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels volkoren meel
  • 200 gram spinazie

Voor de 'kaassaus':

  • 150 gram cashewnoten geweekt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml water
  • 5 eetlepels edelgist
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • Scheut olijfolie
  • Sap van 1 citroen

En niet te vergeten:

  • 7 lasagnebladen
  • 2 courgettes

Nodig:

  • Kaasschaaf
  • Foodprocessor of keukenmachine
  • Een ruime ovenschaal

Recept: Vegan lasagne

Veel traditionele recepten zijn niet 100% plantaardig, maar dat weerhoudt ons er niet van om een vegan variant te maken. Zoals dit recept voor vegan lasagne! Smaakt deze precies hetzelfde als ‘echte’ lasagne? Vast niet! Maar het principe is hetzelfde: Een ovengerecht opgebouwd met verschillende laagjes. Daarnaast is deze vegan lasagne gezonder dan de traditionele lasagne, super lekker en je hoeft er geen dieren voor lastig te vallen!

Check ook ons chia pudding recept, lekker als toetje na de vegan lasagne.

Check de video: Vegan lasagne

Bereidingswijze vegan lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de cashewnoten in een schaal en giet er water overheen, laat weken totdat je ze later in dit recept nodig hebt.

Kook de lasagnebladen een paar minuten voor (ook als de verpakking aangeeft dat dit niet nodig is!). Hiermee verkorten we de tijd dat de lasagne in de oven moet en voorkomen we harde stukken. 😉

De courgette

Snijd de kontjes van de courgettes en schaaf in plakken met een kaasschaaf.

Verhit een laagje olie in een koekenpan, leg de plakken courgette hier in (in etappes) en voeg wat peper en zout toe. Bak totdat ze lichtbruin beginnen te worden.

De tomatensaus

Doe de tomaten, de zongedroogde tomaten, 3 eetlepels Italiaanse kruiden, het volkorenmeel, 3 knoflookteentjes en de suiker in een foodprocessor of keukenmachine en hak fijn tot een saus.

Giet de tomatensaus in een koekenpan en voeg de spinazie toe, laat een paar minuten pruttelen totdat de spinazie geslonken is.

De ‘kaassaus’

Giet de cashewnoten af en doe deze samen met 100 ml water, het edelgist, de olijfolie, 2 knoflookteentjes, het citroensap, zout en peper in een foodprocessor of keukenmachine en hak fijn totdat er een gladde massa ontstaat.

De ovenschaal vullen

Pak een ruime ovenschaal en begin met een (DUN!) laagje tomatensaus, vervolgens een laag courgette en dan een laag lasagnebladen. Herhaal dit nog twee keer.

Voeg nu een laatste laag tomatensaus toe (alles dat nog over is). En eindig met de ‘kaussaus’.

In de oven

Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 30 minuten op 180 graden. Of totdat de bovenlaag bruin is geworden. En de vegan lasagne is klaar!

Check de video: Vegan lasagne

Vegan lasagne ingrediënten
Dit heb je nodig voor de vegan lasagne

Vegan lasagne recept
Het resultaat: Eet smakelijk!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op