Wij zijn dol op Londen. Het is de vegan hoofdstad van Europa als je het ons vraagt en er hangt een heel relaxte sfeer. In dit artikel nemen we je mee naar onze favoriete plekken en geven we wat extra tips over de stad.

Bekijk ook onze tips waar je het lekkerste vegan eten vindt in Londen.

Tower Bridge Londen

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

De highlights van Londen

Uiteraard is het leuk als je in Londen bent om de highlights af te gaan. Wij zijn met zonsondergang naar de Tower Bridge geweest en dit was prachtig! Ook zijn er een aantal gratis musea in de stad zoals het British Museum en het Natural History Museum dat wij heel interessant vonden. Daarnaast moet je natuurlijk even langs de Big Ben en Westminster Abbey is ook heel mooi.

Waar te verblijven in Londen?

Allereerst je verblijf. Wat is een fijne buurt? Wij verblijven eigenlijk nooit in het centrum van een stad, maar altijd in een buitenwijk. Deze wijken hebben wij bezocht:

 • Shoreditch

In deze buurt was onze Airbnb, aan Colombian Road. Hier heb je elke zondag de Flower Market, een straatmarkt waar ze bloemen verkopen maar ook eten en er zijn een hoop straatmuzikanten. De buurt is hipster, levendig en zit vol met vegan hotspots en de leukste koffiezaakjes. De buurt is wat rauwer en er is veel street art. Ook liepen we hier spontaan tegen een festival aan: Vegan Nights, waar we James Aspey, de grootste dierenrechten activist uit Australië en Earthling Ed, de grootste dierenrechtenactivist uit England, hebben ontmoet.

Ook al gebeurt er een hoop in de buurt, toch zat onze Airbnb in een rustige straat aan een park, waardoor het heel gemoedelijk en bijna dorps aanvoelde. We vonden deze combinatie ideaal.

Brick Lane Londen

 • Hackney

Onze Airbnb zat vlakbij de grens van Hackney en Shoreditch, dus ook hier waren we een hoop te vinden, want ook in Hackney zijn ontzettend veel vegan hotspots en leuke bars en koffiezaakjes. Hackney is iets rustiger dan Shoreditch, waardoor we Hackney misschien nog wel leuker vonden dan hartje centrum Shoreditch.

 • Camden

Camden was vroeger misschien wat Shoreditch nu is. Hip, beetje rauw, veel street art. Wij waren er op zaterdag want dan is er een heel grote markt, maar we vonden het weinig aan. Veel te druk, veel commerciële winkels en veel tourisme. Deze buurt vonden we wat gemaakt aanvoelen.

 • Nothing Hill

Misschien wel de bekendste buurt van Londen. Het is een rijke buurt, met mooie statige huizen. Leuk om doorheen te lopen. Vooral de Portobello Road Market is de moeite waard. En Notting Hill zit vol met vintage winkels.

 • Westminster

Als je de bezienswaardigheden van Londen wil bezoeken zul je waarschijnlijk in deze buurt komen. Hier vind je de Big Ben, Westminster Abbey (de grote kerk waar het Koningshuis hun ceremonie’s heeft) en ook Buckingham Palace.

 • Soho

Ook deze buurt is wat chiquer en hier vind je veel grote winkels. De huizen zijn statig. We vonden het niet een heel leuke buurt, maar er zitten wel wat leuke koffiezaakjes en vegan hotspots.

De leukste markten

Londen zit vol met leuke markten waar van alles verkocht wordt: eten, vintage kleding, accessoires, antiek, kunst, boeken, vinyl en nog veel meer. Vaak grenzen hippe koffietentjes aan deze markten en zijn er veel straatmuzikanten die ook echt nog goede muziek maken. Dit vonden wij de leukste markten:

 • Broadway market

Dit is een iets kleinere markt, waardoor het meer de inwoners van Londen aantrekt in plaats van toeristen. Er hangt een heel leuke sfeer en als je de hele markt door loopt, kom je vanzelf uit bij Netil Market. Dit is een kleine court yart met allerlei kraampjes en ook een heel goede vegan pizza tent: Death by Pizza. Let wel op: deze markt is er alleen op zaterdag.

 • Portobello Road Market

De markt is gelegen aan een lange straat en heeft uiteindelijk ook een soort pleintje. Hier vind je veel vintage: van kleding tot vinyl en antiek. Aan de straat van de markt zitten ook veel tweedehandse kledingwinkels. Kijk dus verder dan alleen de markt als je op zoek bent naar vintage winkels. Daarnaast was ook hier weer veel vegan eten te vinden. Wij waren hier op vrijdag, toen was het niet al te druk. De markt is er de hele week van 9 tot 18 uur.

 • Camden Market

Wij bezochten deze markt op zaterdag omdat de markt dan het grootst is, maar het is dan ook het meest druk. Het was zo druk dat je er bijna niet gewoon doorheen kon lopen, dus we vonden dit de minste markt. De markt is er de hele week, dus wij zouden afraden om op de drukste dag te gaan.

 • Colombian Road Flower Market

In de Colombian Road (een heel schattige straat met allerlei boetiekjes) is elke zondag van 8 tot 14 uur de Flower Market. Nu hebben wij geen bloemen gekocht, maar het is wel erg leuk om door de straat te lopen. Er zijn veel muziekanten en koffietentjes. Er hangt een fijne sfeer en het is de ideale plek om een koffie te drinken op een rustige zondagochtend.

 • Brick Lane Market

Deze markt in Shoreditch is heel groot en hier is volop vintage kleding, spullen en heel veel eten te vinden. Ze hebben zelfs een aparte vegan markt gelegen aan de markt: House of Vegans, waar je vegan poffertjes, cookie dough, falafel en nog veel meer vegan lekkers vindt. Ook aan Brick Lane Market zit Vintage Market. Dit is een hal met allerlei onafhankelijke vintage winkels. Echt een vintage walhalla! Dit zou mijn go to shopping plek worden als ik in Londen zou wonen.

Waar te eten in Londen

Zoals we al zeiden is Londen voor ons de vegan hoofdstad van Europa. Overal kun je vegan opties krijgen en de stad zit vol met vegan hotspots. We hebben een heel lange lijst verzamelt. Die vind je hier.

Naast Londen zijn we ook dol op Berlijn. Onze tips voor de Duitse hoofdstad vind je hier.

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn dol op Londen. Het is de vegan hoofdstad van Europa als je het...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Wij zijn dol op Londen. Het is de vegan hoofdstad van Europa als je het...
Vegan food hacks
01/11
Wij zijn dol op Londen. Het is de vegan hoofdstad van Europa als je het...

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Volg Vetjebol op