Vegan restaurants Tel Aviv

Israël heeft van alle Westerse landen misschien wel het hoogste aantal vegetariërs en veganisten. Het aantal vegetariërs werd in 2015 gemeten op 13% en het aantal veganisten op 5%. De stad Tel Aviv, waar het percentage veganisten waarschijnlijk nog hoger ligt, wordt ook wel de vegan hoofdstad van de wereld genoemd. Genoeg reden voor ons om een bezoekje te brengen aan Israël en de stad Tel Aviv. De perfecte combinatie van strand, cultuur en heel veel vegan eten. Zoveel vegan eten dat we een lijst hebben gemaakt met vegan hotspots Tel Aviv!

Bekijk de video: Vegan hotspots Tel Aviv

Tel Aviv is een veelzijdige stad met uitgestrekte stranden, een financieel centrum met enorme gebouwen en een eeuwenoud centrum. Wij waren vooral te vinden op het strand en rondom de wijk Florentin, waar de bebouwing (nog) laag en authentiek is. Ook de oude stad (Jaffa) is een aanrader.

Heb jij ook zin een vakantie vol vegan eten, maar zoek je het liever iets dichter bij huis? Check dan hier onze vegan hotspots Berlijn!

Cafe Casbah
Florentin St 3, Tel Aviv-Yafo, Israël

In dit gezellige café kun je de hele dag terecht. Ze serveren namelijk ontbijt, lunch en diner. Zowel Israëlische als Internationale keuken en genoeg vegan opties. Cafe Casbah ligt in de gezellige wijk Florentin en je kunt er ook terecht voor alleen een lekker kopje koffie. Ook open tijdens de Sabbath.

Cafe Casbah - Vegan Hotspots Tel Aviv

Capitolina Ice Cream Yafo
Olei Zion St 9, Tel Aviv-Yafo, 68025, Israël

Deze ijssalon in Jaffa heeft verschillende soorten sorbetijs en deze zijn allemaal vegan. Verkoopt ook niet-vegan ijs.

Meshek Barzilay
Ahad Ha’Am St 6, Tel Aviv-Yafo, Israël

In dit bijna 100% vegan restaurant (alle gerechten zijn vegan te krijgen, sommige opties zijn vegetarisch) kun je de hele dag terecht voor gerechten uit de Israëlische en Internationale keuken. Goede sfeer, aardig personeel en super lekker eten. Toen wij iets langer moesten wachten op ons hoofdgerecht i.v.m. drukte kregen we een gratis shotje aangeboden en de helft van het personeel deed een shotje met ons mee. 😀 Aanrader!

Meshek Barzilay - Vegan Hotspots Tel Aviv

Hummus Magen David
HaCarmel St 11, Tel Aviv-Yafo, Israël

Als je naar Israël gaat kun je hier eigenlijk niet omheen: Hummus! Wees wel gewaarschuwd, als je de hummus van Magen David eenmaal gegeten hebt wil je alleen maar meer en gaat de hummus in de Nederlandse supermarkten heel erg tegenvallen. Daarom maken wij onze hummus tegenwoordig liever zelf. :p En daar komt binnenkort een recept van online!

Hummus Magen David - Vegan Hotspots Tel Aviv

Carmel Market
HaCarmel St, Tel Aviv-Yafo, Israël

De Carmel Market is de grootste markt van Tel Aviv en loopt over de hele lengte van de HaCarmel Street. De kraampjes met oneindig veel kruiden, noten, groenten en brood, in combinatie met de vele mensen die er rondlopen, maken deze markt zeer de moeite waard!

Carmel Market - Vegan Hotspots Tel Aviv

Gela
Levinsky 47, Tel Aviv-Yafo, Israël

Schepijs, sorbetijs, wafels en crêpes. Allemaal vegan. Ontzettend zoet en super lekker! Wij zaten vlakbij in een Airbnb en zijn hier 3 keer geweest in 7 dagen om het hele assortiment te proeven.

Gela - Vegan Hotspots Tel Aviv

The Green Cat
Levontin St 7, Tel Aviv-Yafo, Israël

Vegan pizza. Wow. Bij dit kleine restaurant, met veel zitplaatsen buiten, kun je super lekkere vegan pizza eten. Je kiest zelf je toppings. Wij bestelden één mega pizza met verschillende toppings op beide helften en zaten bomvol. Oh en… inclusief vegan kaas!

The Green Cat - Vegan Pizza - Vegan Hotspots Tel Aviv

Zakaim
Simtat Beit HaSho’eva 20, Tel Aviv-Yafo, Israël

Dit 100% vegan restaurant maakt alle gerechten met lokale seizoensproducten. De meeste gerechten zijn simpel en klein, maar wel vol van smaak. Daarom niet één hoofdgerecht, maar meerdere kleine gerechten die samen een feestmaal vormen. Ook hier weer heel aardig en behulpzaam personeel.

Zakaim - Vegan Hotspots Tel Aviv

Bekijk de video: Vegan hotspots Tel Aviv

 

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

13/12
Inmiddels eten we bijna 5 jaar geen eieren en we missen dit totaal niet. Er...
11/12
Kerst staat weer voor de deur! Op zoek naar inspiratie wat je als vegan kunt...
10/12
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots