Vegan kookboeken

Plantaardig eten is helemaal niet moeilijk, maar als je net vegan bent kun je misschien wel wat hulp gebruiken met het maken van de lekkerste vegan gerechten. Of wie weet heb je gewoon zin in iets nieuws en verrassends. Vegan kookboeken geven vaak meer informatie over de ingrediënten die er gebruikt worden. Je kunt er dus veel van leren. Wij vinden kookboeken heel leuk. Het haalt je uit je comfort zone en het is net alsof je bij iemand anders gaat eten. Sommige recepten hebben wij zo eigen gemaakt, dat ze inmiddels tot onze favoriete vegan recepten behoren.

Vegan kookboeken met makkelijke, gezonde én lekkere recepten

Onze favoriete vegan kookboeken hebben we verzameld en op een rij gezet. Deze boeken staan vol met de lekkerste recepten. Met in de hoofdrol altijd bonen, peulvruchten, groente of fruit. Sommige van de boeken zijn vegetarisch en niet vegan, maar de recepten zijn altijd heel eenvoudig plantaardig te maken. Een voordeel van deze boeken is ook dat er veel gezonde recepten in staan, maar ook met gezonde recepten kun je burgers eten en de lekkerste toetjes. Dat is wel te zien in de boeken van The Green Happiness of van Deliciously Ella. Met Easy Vegan heb je binnen een handomdraai een lekker recept op tafel. Je hoeft dus niet per se een keukenprins of -prinses te zijn om goed eten te kunnen maken.

Al deze boeken geven je heerlijke, gezonde plantaardige maaltijden met veel achtergrondinformatie. Daarom zijn dit onze favoriete vegan kookboeken:

Man.Eat.Plant.
Door Lisette Kreischer & Maartje Borst, Nederlands
Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer.
Bestel nu bij bol.com


Lisa Goes Vegan
Door Lisa Stel, Nederlandstalig
Een vegan (kook)boek met uitgebreide informatie, praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 vegan recepten voor makkelijk en lekker plantaardig eten! Vleeseters, vegetarier, veganist of flexitarier, dit boek is handig voor iedereen!
Bestel nu bij bol.com


Your 50 Days of Green Happiness Zomereditie
Door The Green Happiness, Nederlandstalig
Dit boekt helpt je gezonder te leven. In Your 50 Days of Green Happiness Zomereditie vind je 50 complete, leuke, gemakkelijke dagmenu’s, wekelijkse boodschappenlijstjes en uitgebreide informatie over voeding.
Bestel nu bij bol.com


Your 50 Days of Green Happiness Wintereditie
Door The Green Happiness, Nederlandstalig
De Your 50 Days of Green Happiness Wintereditie zit vol met heerlijke winterse vegan recepten. Van creamy butternut lasagne, tot sushi-donuts en burgers met patat! Daarnaast staat er heel veel leuke informatie in over wat voeding met je lichaam doet.
Bestel nu bij bol.com


How Not To Die Cookbook
Door Michael Greger M.D., Engelstalig
Met de recepten in dit boek krijg je de soorten voedsel binnen die wetenschappelijk bewezen grote voordelen hebben in het voorkomen en genezen van ziektes en het leiden van een langer en gezonder leven. Hiermee is het een mooie uitbreiding op het originele How Not To Die waarin deze wetenschappelijke bevinden beschreven worden.
Bestel nu bij bol.com


Plenty
Door Yotam Ottolenghi, Nederlandstalig
"Groente genoeg om heel lekker te koken". Voor een lekkere maaltijd heb je absoluut geen vlees of vis nodig. Dat bewijst Yotam Ottolenghi wel met zijn boek Plenty. Het boek bevat 120 originele en lekkere gerechten, met als basis niets meer dan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen. Dit boek is vegetarisch, maar alle gerechten zijn eenvoudig vegan te maken.
Bestel nu bij bol.com


Oh She Glows – Elke Dag
Door Angela Liddon, Nederlandstalig
Oh she glows ken je misschien wel van de gelijknamige blog. Dit kookboek staat dan, net als de blog, vol met heerlijke plantaardige recepten. Ook mensen met een glutenallergie kunnen bij Oh she glows terecht. In dit boek vindt je ruim 100 heerlijke vegan recepten.  
Bestel nu bij bol.com


Elke Dag Deliciously Ella
Door Ella Mills, Nederlandstalig
Deliciously Ella oftewel Ella Mills (voorheen Woodward) is bekend door haar populaire blog. Inmiddels heeft ze ook een eetcafe in Londen en meerdere kookboeken. Dit vegan kookboek staat vol met heerlijke en eenvoudige veganistische recepten. Zodat een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is.
Bestel nu bij bol.com


500 Vegan Gerechten
Door Deborah Gray, Nederlandstalig
Dit boek staat bomvol heerlijke vegan recepten. Van toetjes, ontbijt tot een complete gezinsmaaltijd en van bijzondere hapjes voor feestjes tot heerijke taartjes. Weet je niet wat je moet maken? Dit boek geeft je gegarandeerd inspiratie.
Bestel nu bij bol.com


Easy vegan
Door Living the Green Life, Nederlandstalig
Met Easy Vegan laat voedingsdeskundige Sanne van Rooij van Living the Green Life je zien hoe je met een plantbased lifestyle altijd heerlijk en healthy kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent.
Bestel nu bij bol.com


The Green Kitchen
Door David Frenkiel, Nederlandstalig
In The Green Kitchen krijg je een kijkje in de keuken van de Zweedse David en Luise. In dit kookboek vind je meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Veel recepten zijn eenvoudig vegan te maken.
Bestel nu bij bol.com

Check ook onze boeken voor beginnende vegans en overige vegan boeken.

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

12/02
De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten...
kaliber-vegan tassen
08/02
Vegan tassen zijn helemaal geen uitzondering meer. Steeds meer merken maken de mooiste vegan tassen....
04/02
Geitenmelk is bedoeld voor baby geitjes, koeienmelk voor kalfjes en de melk van een mens...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots