Vegan restaurants Jeruzalem

Tijdens onze vakantie in Israël verbleven we in Tel Aviv, maar we zijn ook een dag naar Jeruzalem geweest. Natuurlijk bezochten we de prachtige en bijzondere oude stad, maar we hebben ook lekker gegeten bij twee vegan restaurants. En wat we daar hebben gegeten delen we uiteraard met jullie!

Check de video: Vegan hotspots Jeruzalem

Advertentie

De oude stad Jeruzalem

We pakten de bus vanuit Tel Aviv en binnen een uurtje kwamen we aan in Jeruzalem. Vanuit daar pakten we de tram naar de oude stad waar we bijna de hele dag hebben rondgelopen. De verschillende bevolkingsgroepen, moskeeën, synagoges, kerken en andere prachtige gebouwen, in combinatie met de vele marktkramen in kleine straatjes, maken het tot een heel bijzondere stad.

Vegan eten in Jeruzalem

In de oude stad aten we onze eigen meegebrachte vegan lunch met kikkererwten, groenten, tahini en pita’s. Aan het einde van de dag bezochten we nog twee vegan restaurants. Bekijk hier deze vegan restaurants Jeruzalem.

Village Green
Yafo St 33, Jerusalem

In het centrum van Jeruzalem, op loopafstand van de oude stad, vindt je dit 100% vegan restaurant. In dit self-service restaurant kies je voor een groot of een klein bord en vervolgens mag je deze zo vol scheppen als je zelf wilt. Ze hebben echt onwijs veel keus. Wij schepte ons bord uiteraard weer asociaal vol… Naast het buffet kun je er ook heerlijke vegan taartjes, cupcakes en koekjes eten!

Village Green Jeruzalem

Vegan Jeruzalem

The Vegetarian Shawarma
Hillel St 23, Jerusalem, Israël

Ook in het centrum, en op loopafstand van de oude stad, vind je dit kleine vegan fast food restaurant. Schnitzels, shoarma, burgers, kebab, patat en ijs; je kunt het hier allemaal krijgen en het is allemaal 100% plantaardig! Wij hadden de vegan schnitzel en een broodje shoarma. Het broodje shoarma was niet heel bijzonder, de schnitzel en de patat waren wel erg lekker! Op verschillende prikborden aan de muur hingen Post-its met vegan boodschappen van mensen over de hele wereld die bij dit restaurant hebben gegeten.

The Vegetarian Shawarma Jeruzalem

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan zwarte bonen curry
11/11
We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder...
07/11
Griekenland vinden wij een heerlijk vakantieland. Niet alleen vanwege de zee, cultuur en de mensen,...
Cake bij FOAM
03/11
Naast de fijne 100% plantaardige ontbijt en lunch zaak FOAM, is er nu een tweede...

Volg Vetjebol op