Boerenkool met linzen en champignons

Porties 2 personen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten

Ingrediënten
  • 50 gram boerenkool (gesneden)
  • 400 gram linzen (gekookt, uit pot)
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel ras el hanout

Advertentie

Recept: Boerenkool met linzen en champignons

Met dit makkelijke recept zet je in no-time een lekkere vegan lunch- of diner op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig! Zoek je meer vegan recepten die makkelijk en snel te maken zijn? Check dan eens ons recept voor kokos- linzencurry.

Wist je dat boerenkool o.a. veel calcium bevat en linzen o.a. veel ijzer? En voor het geval je het nog niet kent, ‘ras el hanout’ is een Marokkaanse kruidenmix die in elke grote supermarkt te krijgen is!

Check de video: Boerenkool met linzen en champignons

Advertentie

Bereidingswijze boerenkool met linzen en champignons

Snijdt de ui grof, de tomaat in blokjes en de champignons in kwartjes.

Verhit wat olie in een wok-, koeken- of hapjespan en voeg de ui en de ras el hanout toe. Bak kort totdat de ui glazig is.

Voeg nu de champignons toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de blokjes tomaat en de boerenkool toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk of je de groente liever zachter hebt of met meer bite.

Voeg als laatste de linzen toe en bak mee totdat ze warm zijn.

Check de video: Boerenkool met linzen en champignons

Boerenkool met linzen en champignons ingrediënten
Dit is alles wat je nodig hebt

Boerenkool met linzen en champignons recept
Eet smakelijk!

Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties

  1. Ik heb de hoeveelheid boerenkool (400g) en linzen (50g) maar omgekeerd, dan weet ik zeker dat ik boerenkool eet . Mooi recept verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan zwarte bonen curry
11/11
We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder...
07/11
Griekenland vinden wij een heerlijk vakantieland. Niet alleen vanwege de zee, cultuur en de mensen,...
Cake bij FOAM
03/11
Naast de fijne 100% plantaardige ontbijt en lunch zaak FOAM, is er nu een tweede...

Volg Vetjebol op