Recept: Boerenkool met linzen en champignons

Met dit makkelijke recept zet je in no-time een lekkere vegan lunch- of diner op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig! Zoek je meer vegan recepten die makkelijk en snel te maken zijn? Check dan eens ons recept voor kokos- linzencurry.

Wist je dat boerenkool o.a. veel calcium bevat en linzen o.a. veel ijzer? En voor het geval je het nog niet kent, ‘ras el hanout’ is een Marokkaanse kruidenmix die in elke grote supermarkt te krijgen is!

Check de video: Boerenkool met linzen en champignons

Bereidingswijze boerenkool met linzen en champignons

Snijdt de ui grof, de tomaat in blokjes en de champignons in kwartjes.

Verhit wat olie in een wok-, koeken- of hapjespan en voeg de ui en de ras el hanout toe. Bak kort totdat de ui glazig is.

Voeg nu de champignons toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de blokjes tomaat en de boerenkool toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk of je de groente liever zachter hebt of met meer bite.

Voeg als laatste de linzen toe en bak mee totdat ze warm zijn.

Check de video: Boerenkool met linzen en champignons

Boerenkool met linzen en champignons ingrediënten
Dit is alles wat je nodig hebt

Boerenkool met linzen en champignons recept
Eet smakelijk!

Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

13/12
Inmiddels eten we bijna 5 jaar geen eieren en we missen dit totaal niet. Er...
11/12
Kerst staat weer voor de deur! Op zoek naar inspiratie wat je als vegan kunt...
10/12
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots