Couscous met falafel en ras el hanout

Porties 3-4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • 200 gram parelcouscous
  • 200 gram falafel
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 sjalotten
  • 2 handjes rucola
  • 1 bosui
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el ras el hanout
  • Verse koriander
  • 2 el hummus

Voor de dressing

  • 100 gram sojayoghurt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl dille
  • Snufje zout

Een heel makkelijk en ook heel lekker recept! De Marokkaanse keuken is lekker fris dus perfect als je trek hebt in een lichte maaltijd.

Voor dit recept kun je ‘gewone’ couscous of parelcouscous gebruiken. Beide zijn binnen een mum van tijd klaar, daarnaast hoef je alleen de groente en falafel kort aan te bakken en voor de dressing hebben we een super eenvoudige variant gevonden. Deze couscous met falafel en ras el hanout is een handig recept dus als je weinig tijd hebt, maar wel gezond wil eten.

Bekijk hier de video!

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook onze andere vegan recepten.

Vegan couscous salade ingrediënten

De ingrediënten

Bereidingswijze voor couscous met falafel en ras el hanout

Snipper de ui en snijd de courgette en aubergine in blokjes. Voeg de ui in een hapjespan en laat zachtjes fruiten. Voeg vervolgens de courgette en aubergine toe samen met de ras el hanout. Doe de deksel op de pan en laat rustig sudderen.

Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer vervolgens de kikkererwten er doorheen.

Bak de falafel goudbruin in een aparte pan.

Tip: koop de falafel van Garden Gourmet (te koop bij oa Jumbo en Albert Heijn). Dit vinden wij de lekkerste kant-en-klare falafel!

Voeg optioneel nog wat peper en zout toe aan de courgette en aubergine en laat nog even sudderen totdat de groente goed zacht is geworden. Je wil dat de ras el hanout helemaal in de groente is getrokken. Als dit het geval is, zet het vuur uit en haal de deksel van de pan.

Voeg de knoflook aan de yoghurt en roer even kort door.

Snijd de knoflook en lente-ui voor de garnering.

Dan kun je gaan opscheppen! Doe eerst de couscous in een bowl en schep dan de groente erbij. Voeg wat handjes rucola toe, de tomaatjes en leg de falafel erbij. Schep wat hummus on the side, top de bowl af met de yoghurt dip, optioneel wat citroen sap en de lente-ui en koriander.

Bekijk ook ons andere recept met couscous en bonen.

Vegan couscous salade recept

Eet smakelijk!

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op