Granola maken

Recept

Porties 500 gram
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 scheutje vanille extract
  • 1 cup speltvlokken
  • 1 cup havermout
  • 1 cup kokosrasp
  • 20 gram gehakte amandelen
  • 20 gram gehakte cashewnoten
  • 20 gram rozijnen

Recept: Zelf granola maken

Op zoek naar een recept voor een lekker en voedzaam ontbijt? Met dit recept kun je in 15 minuten je eigen zelf granola maken! Lekker in combinatie met vers of bevroren fruit, sojayoghurt en met bijvoorbeeld kokosmelk. Je maakt met dit recept genoeg voor meerdere keren ontbijt.

Meer trek in een smoothie als ontbijt? Probeer dan eens onze ideale ontbijt smoothie!

Check de video: Homemade granola

Granola maken doe je zo

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de cashewnoten en amandelen in kleinere stukjes (niet te fijn).

Neem een schaal en voeg daar eerst alle droge ingrediënten in samen. Roer goed door en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Roer nogmaals goed door.

Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi de granola er overheen. Verdeel gelijkmatig in een zo dun mogelijke laag.

Doe de bakplaat nu 10 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten, want het kan snel aanbranden.

Check de video: Homemade granola


Granola maken? Dit heb je nodig!


De bereidingswijze


Serveertip: Met sojayoghurt, bessen en frambozen

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten