Kokos- linzencurry

Porties 3/4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • Olie om in te bakken
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 grote wortels
  • 1 aubergine
  • 350 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 pot linzen (400 gram)
  • 1 theelepel zout
  • Verse koriander

Optioneel serveren met:

Advertentie

Recept: Vegan kokos- linzencurry

Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat heeft een goede reden), maar die tijd heb je niet altijd. Daarom bedachten wij deze vegan kokos- linzencurry die binnen 35 minuten op tafel kan staan. Deze curry is lekker met rijst of met naanbrood. Bekijk hier ons vegan naanbrood recept!

Check hier de video: Kokos- linzencurry

Advertentie

Bereidingswijze vegan kokos- linzencurry

Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Door al het snijwerk eerst te doen bespaar je jezelf een hoop stress tijdens het koken.

Doe de olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de chilipoeder, kurkumapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door.

Voeg de wortel en de aubergine toe en roer goed door. Laat de groenten 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.

Voeg nu het water, de kokosmelk en het zout toe, roer weer goed door en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg als laatste de linzen toe en kook nog 1 minuut mee.

Hak nu de verse koriander. Schep de curry op een bord of in een schaal en bestrooi met de koriander. 

Vegan kokos- linzencurry ingredienten
Dit heb je nodig

Vegan kokos- linzencurry recept
Eet smakelijk!

Door
Tristan

Reacties

  1. Echt een super recept maak het bijna wekelijks! ? Ik voeg af en toe ook courgette toe voor de afwisseling

  2. Hi Yvette, dat is leuk om te horen! Bij ons is ie ook nog steeds een succes en we maken ‘m regelmatig voor vrienden. Courgette erbij klinkt heel lekker!!

  3. Ik heb het vandaag gemaakt. Heerlijk! Vooral met die koriander erbij. Zeker voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan zwarte bonen curry
11/11
We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder...
07/11
Griekenland vinden wij een heerlijk vakantieland. Niet alleen vanwege de zee, cultuur en de mensen,...
Cake bij FOAM
03/11
Naast de fijne 100% plantaardige ontbijt en lunch zaak FOAM, is er nu een tweede...

Volg Vetjebol op