Kokos- linzencurry

Porties 3/4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • Olie om in te bakken
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 grote wortels
  • 1 aubergine
  • 350 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 pot linzen (400 gram)
  • 1 theelepel zout
  • Verse koriander

Optioneel serveren met:

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Recept: Vegan kokos- linzencurry

Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat heeft een goede reden), maar die tijd heb je niet altijd. Daarom bedachten wij deze vegan kokos- linzencurry die binnen 35 minuten op tafel kan staan. Deze curry is lekker met rijst of met naanbrood. Bekijk hier ons vegan naanbrood recept!

Check hier de video: Kokos- linzencurry

Advertentie

Bol.com Algemeen

Bereidingswijze vegan kokos- linzencurry

Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Door al het snijwerk eerst te doen bespaar je jezelf een hoop stress tijdens het koken.

Doe de olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de chilipoeder, kurkumapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door.

Voeg de wortel en de aubergine toe en roer goed door. Laat de groenten 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.

Voeg nu het water, de kokosmelk en het zout toe, roer weer goed door en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg als laatste de linzen toe en kook nog 1 minuut mee.

Hak nu de verse koriander. Schep de curry op een bord of in een schaal en bestrooi met de koriander. 

Vegan kokos- linzencurry ingredienten
Dit heb je nodig

Vegan kokos- linzencurry recept
Eet smakelijk!

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties

  1. Echt een super recept maak het bijna wekelijks! ? Ik voeg af en toe ook courgette toe voor de afwisseling

  2. Hi Yvette, dat is leuk om te horen! Bij ons is ie ook nog steeds een succes en we maken ‘m regelmatig voor vrienden. Courgette erbij klinkt heel lekker!!

  3. Ik heb het vandaag gemaakt. Heerlijk! Vooral met die koriander erbij. Zeker voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Bol.com Algemeen

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat...
Vegan food hacks
01/11
Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op