Recept: Vegan kokos- linzencurry

Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat heeft een goede reden), maar die tijd heb je niet altijd. Daarom bedachten wij deze vegan kokos- linzencurry die binnen 35 minuten op tafel kan staan. Deze curry is lekker met rijst of met naanbrood. Bekijk hier ons vegan naanbrood recept!

Check hier de video: Kokos- linzencurry

Bereidingswijze vegan kokos- linzencurry

Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Door al het snijwerk eerst te doen bespaar je jezelf een hoop stress tijdens het koken.

Doe de olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de chilipoeder, kurkumapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door.

Voeg de wortel en de aubergine toe en roer goed door. Laat de groenten 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.

Voeg nu de kokosmelk en het zout toe, roer weer goed door en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg als laatste de linzen toe (inclusief het vocht uit de pot) en kook nog 1 minuut mee.

Hak nu de verse koriander. Schep de curry op een bord of in een schaal en bestrooi met de koriander. 

Vegan kokos- linzencurry ingredienten
Dit heb je nodig

Vegan kokos- linzencurry recept
Eet smakelijk!

Door
Tristan

Reacties

  1. Echt een super recept maak het bijna wekelijks! 🤣 Ik voeg af en toe ook courgette toe voor de afwisseling

  2. Hi Yvette, dat is leuk om te horen! Bij ons is ie ook nog steeds een succes en we maken ‘m regelmatig voor vrienden. Courgette erbij klinkt heel lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

13/12
Inmiddels eten we bijna 5 jaar geen eieren en we missen dit totaal niet. Er...
11/12
Kerst staat weer voor de deur! Op zoek naar inspiratie wat je als vegan kunt...
10/12
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots