Pasta met cashew- lupinesaus

Recept

Porties 2/3 personen
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram champignons
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 tomaten in blokjes

Nodig:

  • Foodprocessor of keukenmachine

Voor de saus

  • 100 gram gekookte lupine
  • 100 gram cashewnoten (in water geweekt)
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 150 ml water
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel dille
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Voor de garnering

  • Handje pompoenpitten
  • Verse basilicum

Recept: Pasta met cashew- lupinesaus

Wij houden van pasta en eten het bijna elke week. Nadat we op een vegan beurs een presentatie zagen over lupinebonen, maakten we dit recept: pasta met cashew- lupinesaus.

Een lupineboon is erg voedzaam, heeft een stevig jasje en daardoor een goede bite. In Spanje en Portugal eten ze deze boon met een beetje zout als tapas. Fijngemalen is lupine goed te gebruiken voor het maken van vleesvervangers en sausjes.

Lupinebonen zijn niet in elke supermarkt te vinden. Je vindt ze wel bij de Ekoplaza (gekookt, in pot) en ze zijn online te bestellen. Wij kopen ze bij de Vegabond in Amsterdam.

Heb je toch geen lupinebonen, maar wil je wel dit recept maken? Vervang de lupinebonen dan voor dezelfde hoeveelheid cashewnoten.

Check hier de video: Pasta met cashew- lupinesaus

Bereidingswijze pasta met cashew- lupinesaus

Snipper de sjalotjes en de knooflook, snijd de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.

Doe de lupinebonen, cashewnoten, zongedroogde tomaten, water, olie en de kruiden in een foodprocessor of keukenmachine. Meng dit tot er een glad sausje ontstaat. Is het nog te droog? Voeg dan meer water toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Fruit de sjalotjes en de knoflook in een hapjespan en bak vervolgens de champignons mee totdat ze lichtbruin zijn.

Meng het sausje in de hapjespan met de champignons, sjalotjes en de knoflook. Roer goed door.

Voeg dan de spinazie toe en laat dit meekoken tot het slinkt. Als de saus te dik wordt, voeg je meer water toe.

Als laatst kunnen de tomatenblokjes erbij. Laat deze nog 2 minuten meekoken.

Schep nu de pasta in een pastabord met de cashew- lupinesaus daaroverheen. Garneer met wat pompoenpitten en verse basilicum.


Dit heb je nodig


Eet smakelijk!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten