Romige pompoensoep met wortel en kokos

Porties 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 wortels
  • 1 pompoen (een ronde oranje pompoen of flespompoen)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel bonenkruid (te vinden tussen de kruiden in de supermarkt)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Halve liter water

Toppings

  • Handje pompoenpitten
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 blikken kikkererwten
  • Gerookte paprikapoeder

Vegan pompoensoep hebben we al heel wat keren gemaakt. Een tijdje terug maakten we een variant met o.a. wortel en tomaat erbij. Die romige pompoensoep vonden we zo lekker dat we er direct een recept van hebben gemaakt.

De toppings zorgen voor nog meer smaak, maar als je nog sneller klaar wilt zijn zou je ze ook weg kunnen laten. De kokosmelk, geroosterde kikkererwten en pompoenpitten geven het wel echt dat beetje extra!

Bekijk ook onze andere vegan soepen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lichtere soep? Probeer dan onze paprika-tomatensoep.

Tip: Als je een hele grote pan soep wil maken, verdubbel dan alle hoeveelheden in dit recept en gebruik 2 verschillende pompoenen. Bijvoorbeeld een flespompoen en een oranje, ronde pompoen. Dan krijg je een nog vollere smaak!

Bereidingswijze vegan romige pompoensoep

We beginnen met een van de toppings. Verhit de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet. Doe in een schaal en voeg (gerookte) paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie door. Meng goed door elkaar en verspreid de kikkererwten over een bakplaat. Doe 20 minuten in de oven.

De soep bereiden

Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel, tomaat en pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, tenzij de schil heel erg dik is.

Verhit wat olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Laat op laag vuur zacht worden. Voeg nu de wortel en pompoen toe en bak 10 minuten mee met de deksel op de pan.

Voeg nu de tomaat, het bouillonblokje, het bonenkruid, peper, zout en het water toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan, zodat er geen vocht verloren gaat.

Als alle ingrediënten zacht zijn geworden kun je de soep gaan pureren met een staafmixer. De soep zou lekker dik moeten zijn.

Serveren van de romige pompoensoep

Vul een soepkom met soep. Voeg voorzichtig een scheutje kokosolie toe vanaf een lepel, zodat het niet direct naar de bodem zakt. Top af met de geroosterde kikkererwten en wat pompoenpitten. Eet smakelijk!

Vegan pompoensoep

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op