Recept: Vegan Hollandse Maaltijd Bowl

Alles van Hollandse bodem! Deze Vegan Hollandse Maaltijd Bowl heeft alleen maar ingrediënten die uit Nederland komen. Want ook in ons koude kikkerlandje groeit genoeg lekkers. Lokaal eten kopen is vaak een stuk duurzamer, dus we proberen het zoveel mogelijk te doen. En met zo’n maaltijd is dat zeker geen straf! 😉

Check de video: Hollandse Maaltijd Bowl

Vegan Hollandse maaltijd recept

Bereidingswijze Vegan Hollandse Maaltijd Bowl

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en prik gaatjes in de aardappelen. Plaats op een bakplaat en plaats beide voor 30 minuten in de oven.

Blend de doperwten, knoflook, 2 tl mosterd, een snufje dille en peper & zout in een keukenmachine. Je krijgt dan een smeuïg dipje.

Bak de champignons met wat kerriepoeder, peper en zout totdat ze goudbruin zijn.

Snijd een wortel in plakjes.

Prik even in de aardappel om te zien of deze zacht genoeg is.

Maak je bowl op met met een paar handjes spinazie, de bruine bonen, wortel, champignons, bloemkool een aardappels. Top af met het doperwten dipje en wat rozemarijn.

Vegan Hollandse maaltijd bowl

Eet smakelijk!

Trek in meer Hollandse korst? Bekijk dan ook eens het recept voor Vegan Hutspot of Vegan Hachee.

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Salade Vegan kookworkshop Pai Thailand
20/11
Voor Tristan’s verjaardag gaf ik hem een kookworkshop. Alleen niet eentje in Nederland, maar in...
Go With The Glow, Foto: Nadir Soltane
07/11
Terwijl wij van het prachtige Chinese landschap en eten genieten, staat er gewoon een nieuw...
04/11
We willen het liefst de hele wereld zien en ons niet laten tegenhouden omdat we...

Ga direct naar

Blog Hotspots Recepten