Dol op koffie en op taart? Dan is dit recept PERFECT voor jou! Ook wel best of both worlds als je het ons vraagt! Deze vegan koffietaart is gezond, lekker en zo gemaakt. Dus ren naar de winkel, sla ingrediënten in en ga aan de slag!

vegan koffietaart

Recept Vegan Koffietaart

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
  2. Pak een vierkant bakblik en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig om de taart er straks uit te krijgen.
  3. Duw de ingrediënten van de bodem in de bakvorm en druk stevig aan.
  4. Schep met een lepel het stevige deel van de kokosmelk eruit. Meestal is de bovenste laag soort kokoscream, dit moet je hebben.
  5. Doe dan de geweekte cashewnoten en de kokoscream, samen met de vanille, agavesiroop en de espresso in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
  6. Test even of de vulling goed is door hem te proeven. Als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
  7. Doe de vulling op de bodem en strijk glad. Zet de taart even in de koelkast.
  8. Meng de ingrediënten voor de top door elkaar en voeg dan de top toe aan de taart.
  9. Plaats het geheel minimaal 2 uur in de vriezer.
  10. Haal de taart uit het bakblik als hij goed stevig is geworden en snijdt hem in kleine stukjes.
  11. ETEN MAAR! 🙂

vegan koffietaart close up

Wij vierden onze verjaardagen in het Amsterdamse bos en deze Vegan Koffietaart was ideaal om mee te nemen, vooral als je hem in kleine stukjes snijdt. Als je van zulke taartjes houdt, probeer dan ook eens deze Vegan Chocoladetaart! Ook zo gemaakt en heel erg lekker!

Wat is jouw favoriete taart?

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

13/12
Inmiddels eten we bijna 5 jaar geen eieren en we missen dit totaal niet. Er...
11/12
Kerst staat weer voor de deur! Op zoek naar inspiratie wat je als vegan kunt...
10/12
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots