Vegan Chocoladetaart

Porties 10 kleine stukjes, of 8 grotere
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 90 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • Tussen de 15 en de 20 vegan tarwebiscuits (zoals Marie biscuit)
  • Halve cup amandelen (75 gram)
  • Halve cup gesmolten kokosolie

Top

  • 2 cups geweekte cashewnoten (300 gram)
  • Halve cup kokos- of amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 5 tl agavesiroop
  • Halve cup cacaopoeder
  • Jouw lievelingsfruit (wij gingen voor blauwe bessen en frambozen)

FEEST! Ik ben jarig! 26 it is! Zeg je feest, dan zeg je taart. Dus naast gezellig met mensen zijn die ik lief vind, ga ik taart eten. Veel taart. En ik trakteer jullie op dit heerlijke recept van vegan chocoladetaart. Het is heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Het is een bijna fully raw taart, hij hoeft dus niet in de oven. Vier je mijn verjaardag met me mee en ga je ook aan de vegan chocoladetaart? Zo maak je ‘m:

Recept Vegan Chocoladetaart

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
  2. Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig als je de taart er straks uit wilt halen.
  3. Duw de ingrediënten van de bodem in de springvorm en druk dit stevig aan, zodat je een goede bodem krijgt.
  4. Doe dan de geweekte cashewnoten en de plantaardige melk, samen met de vanille, agavesiroop en cacaopoeder in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
  5. Proef de cream even – dat hoef ik geen twee keer te zeggen -, als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
  6. Smeer de chocolade cream bovenop de bodem uit.
  7. Decoreer de taart dan met het fruit en zet de taart voor minimaal 2 uur in de vriezer.
  8. ENJOY <3

vegan chocoladetaart

Je kunt de cake op de dag zelf eten, maar als je hem wilt bewaren kun je hem gewoon in de vriezer laten staan en zeker een week bewaren. Ideale taart dus voor food prepping. 

Wil je hem helemaal raw? Vervang dan de biscuitjes voor een halve cup walnoten en een halve cup cashewnoten met 10 dadels.

Zin in meer chocolade? (Ja, natuurlijk!) Probeer dan eens deze ijstaartjes.

Vetjebol is ook te vinden op Instagram en Facebook voor nog veel meer food inspiratie!

Liefs,

Thera

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties

  1. Hoi Thera, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik heb de vegan chocoladetaart gemaakt die je op je verjaardag gedeeld hebt. Hij is echt super, super lekker en daarnaast nog eens heel makkelijk te maken. Ik heb hem gemaakt vanwege de verjaardag van mijn zoon en iedereen was laaiend enthousiast. Binnenkort ga ik als biologische en vegan thuiskok op Thuisafgehaald.nl maaltijden en taarten aanbieden voor buurtgenoten die niet zelf kunnen/willen koken of die gewoon eens iets van een ander willen proeven. Als je er geen bezwaar tegen hebt wil ik deze vegan chocoladetaart zeker aan mijn buurtgenoten aanbieden zodat iedereen een “feestje” kan vieren.
    Groetjes,
    Anita
    Anita’s Groene Keuken

  2. Hi Anita, bedankt voor je superleuke berichtje!! Goed om te horen dat iedereen zo enthousiast was. En alleen maar leuk als je dit recept gaat aanbieden aan je buurtgenoten. Helemaal leuk als je Vetjebol nog ergens kan noemen, maar spreadig the vegan food is altijd goed 🙂

    Liefs,

    Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op