Recept: Vegan lunch salade

De lunchmogelijkheden op werk of school zijn vaak niet ideaal als je veganistisch eet. Daarom maken wij vaak thuis lunch klaar en nemen dit mee naar ons werk. Zo ook deze vegan lunch salade! Binnen 10 minuten klaar en daardoor ideaal om ’s ochtends of de avond van tevoren klaar te maken.

Met deze mix van groene bladgroenten, groente, bonen, noten en zaden krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen. Je kunt er ook veel variaties op maken. Vervang de linzen bijvoorbeeld voor kikkererwten of zwarte bonen. Of probeer verse spinazie in plaats van boerenkool. De pinda’s kun je vervangen voor andere noten zoals cashewnoten of walnoten. Gebruik wat jij het lekkerst vindt!

Heb je tijd over om een extra speciale lunch klaar te maken? Check dan ons recept voor de Oosterse Vetjebowl!

Check de video: Vegan lunch salade to go

Advertentie

Bereidingswijze veganistische lunch salade

Pak je favoriete hersluitbare plastic bak (die in je werk- of schooltas past).

Doe twee handjes gesneden boerenkool in de bak.

Pak nu een spiraalsnijder en snij de komkommer, de wortel en de courgette in slierten bovenop de boerenkool.

Voeg nu de linzen toe en knijp het sap van de halve citroen uit over de salade.

Verdeel de twee eetlepels tahin over de salade en voeg als laatste een handje pinda’s toe.

Deksel er op en klaar is je vegan lunch salade!

Vegan lunch salade to go
Het resultaat: Een bak vol lekkers!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten