Vegan pannenkoeken

Porties 4 Vegan Pannenkoeken
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 300 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl baking soda
  • 700 ml plantaardige melk (wij gebruikten rijstmelk)
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 80 ml water

Recept voor vegan pannenkoeken

Dit recept voor vegan pannenkoeken maken we bijna wekelijks, maar op de een of andere manier hebben we nog nooit gedeeld hoe we vegan pannenkoeken maken. Daar werd het nu hoogste tijd voor! Zelfs al reizen we de hele wereld over, vegan pannenkoeken maken we altijd. Het is supermakkelijk en je hebt er geen uitgebreide keukengerei voor nodig. Ideaal dus als je aan het reizen bent.

Side note: toen we dit recept opnamen waren we voor langere tijd in Australië

Check de video: Vegan pannenkoeken

Vegan pannenkoeken ingrediënten

De ingrediënten

Vegan ei

De standaard pannenkoeken bevatten vaak ei, wij eten uiteraard geen ei dus wij hebben ons eigen bindmiddel. We gebruiken bananen en lijnzaad met water. Dit maakt de vegan pannenkoeken lekker stevig. Je kunt ook 1 van de 2 gebruiken.

Je kunt het recept helemaal eigen maken door bijvoorbeeld je favoriete plantaardige melk te gebruiken, of de bloem te vervangen voor havermout. Dit is ons go-to vegan pannenkoeken recept:

Bereidingswijze vegan pannenkoeken

Prak de banaan met een vork zo fijn mogelijk in een grote kom. Voeg de droge ingrdienten toe aan de banaan en roer goed door tot het 1 geheel is. Voeg dan de plantaardige melk toe en roer weer goed door.

Vegan pannenkoeken beslag

Het beslag

Laat een eetlepel kokosolie smelten in een koekenpan en zorg dat de pan heet is.

Pak een grote opscheplepel en vorm je pannenkoek in de pan. Check regelmatig de onderkant, als deze mooi bruin is kun je de pannenkoek opdraaien. Zorg dat de pan nog steeds wat kokosolie bevat.

Wij maken 4 grote vegan pannenkoeken met dit recept. Maar je kunt ook 8 kleintjes maken, of 6 middelmatige. 😉 Net wat jij wilt!

Maak de pannenkoeken extra lekker met vers fruit en bijvoorbeeld rijststroop!

Vegan pannenkoeken

Eet smakelijk!

Zin in nog zo’n lekker ontbijt? Deze havermout taartjes zijn heel gezond en superlekker!

Op zoek naar meer recepten? Bekijk dan onze recepten pagina.

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op