Advertentie

Vegan stoofperen crumble

Porties 8 porties
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 70 minuten

Ingrediënten

Voor de stoofperen:

  • 1 kg Gieser Wildeman stoofperen (geschild en in partjes gesneden)
  • 250 ml vegan rode wijn, zoals deze van Albert Heijn, of check Barnivore om te checken of een wijn vegan is. (als je alcoholvrij wil, gebruik dan rode bessen sap).
  • 75 g bruine suiker
  • 1 kaneelstokje (zakje 20 g)
  • 4 kruidnagels (optioneel)

Voor de crumble:

  • 3 el kaneel
  • 3 el agavesiroop
  • 130 g volkoren meel
  • 75 g havermout
  • 3 el kokosolie

Advertentie

Stoofperen zijn heerlijk! Mijn zus woont op een groot stuk land waar heel veel stoofperen staan. Dus wij krijgen altijd bakken vol met peren om te kunnen stoven.  Na heel veel stoofpeertjes direct na het stoven te eten, zonder er verder iets mee te doen, hebben we wat variatie aangebracht en maakten we deze vegan stoofperen crumble.

Deze vegan stoofperen crumble staat zo op tafel en is ook nog eens heel goedkoop om te maken.

Ook zo dol op stoofperen? Probeer ook het recept voor deze stoofperencake eens.

Bereidingswijze vegan stoofperen crumble

Snijd en schil de stoofperen. Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn of rode sap toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.

Voeg dan de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagel toe. Breng aan de kook. Stoof de peren 1 uur op laag vuur.

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de stoofperen in een bakvorm en bedek de hele bodem.

Meng in een schaal de volkorenmeel, havermout en kaneel door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie en de algavesiroop toe. Roer goed door.

Bedek de stoofperen met crumble. Zorg dat de peren helemaal bedekt zijn.

Plaats in de oven en laat 10 minuten bakken. De crumble moet een goudkleurige laag krijgen.

Serveer met ijs, yoghurt (bekijk hier onze favoriete vegan yoghurt) of slagroom.

Advertentie

Meer vegan bak recepten

Zin om meer te bakken? Probeer ook eens deze vegan vijgen cake of onze vegan appelkruimeltaart. Op zoek naar iets anders? Bekijk alle recepten.

Vegan Stoofperen Crumble


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op