Vegan stoofperen crumble

Porties 8 porties
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 70 minuten

Ingrediënten

Voor de stoofperen:

  • 1 kg Gieser Wildeman stoofperen (geschild en in partjes gesneden)
  • 250 ml vegan rode wijn, zoals deze van Albert Heijn, of check Barnivore om te checken of een wijn vegan is. (als je alcoholvrij wil, gebruik dan rode bessen sap).
  • 75 g bruine suiker
  • 1 kaneelstokje (zakje 20 g)
  • 4 kruidnagels (optioneel)

Voor de crumble:

  • 3 el kaneel
  • 3 el agavesiroop
  • 130 g volkoren meel
  • 75 g havermout
  • 3 el kokosolie

Stoofperen zijn heerlijk! Mijn zus woont op een groot stuk land waar heel veel stoofperen staan. Dus wij krijgen altijd bakken vol met peren om te kunnen stoven.  Na heel veel stoofpeertjes direct na het stoven te eten, zonder er verder iets mee te doen, hebben we wat variatie aangebracht en maakten we deze vegan stoofperen crumble.

Deze vegan stoofperen crumble staat zo op tafel en is ook nog eens heel goedkoop om te maken.

Ook zo dol op stoofperen? Probeer ook het recept voor deze stoofperencake eens.

Bereidingswijze vegan stoofperen crumble

Snijd en schil de stoofperen. Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn of rode sap toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.

Voeg dan de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagel toe. Breng aan de kook. Stoof de peren 1 uur op laag vuur.

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de stoofperen in een bakvorm en bedek de hele bodem.

Meng in een schaal de volkorenmeel, havermout en kaneel door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie en de algavesiroop toe. Roer goed door.

Bedek de stoofperen met crumble. Zorg dat de peren helemaal bedekt zijn.

Plaats in de oven en laat 10 minuten bakken. De crumble moet een goudkleurige laag krijgen.

Serveer met ijs, yoghurt (bekijk hier onze favoriete vegan yoghurt) of slagroom.

Meer vegan bak recepten

Zin om meer te bakken? Probeer ook eens deze vegan vijgen cake of onze vegan appelkruimeltaart. Op zoek naar iets anders? Bekijk alle recepten.

Vegan Stoofperen Crumble

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op